Minst 30 drept i gatekamper i Rio

Stridsvogner satt inn i krigen mot narkogjengene i Brasil.

KRIG: Stridsvogner rullet i dag inn i Rios gater i dag for å bryte ned narkogjengene som kontrollerer slumområdene i byen. Foto: EPA/MARCELO SAYAO/SCANPIX
KRIG: Stridsvogner rullet i dag inn i Rios gater i dag for å bryte ned narkogjengene som kontrollerer slumområdene i byen. Foto: EPA/MARCELO SAYAO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere sju personer er blitt drept etter at det brasilianske forsvaret torsdag tok i bruk stridsvogner i de kraftige kampene som pågår mellom politi og narkogjenger i slumområdene i Rio de Janeiro i Brasil.

Til sammen 30 mennesker har dermed mistet livet i gatekampene de siste fem dagene.

- Sju mennesker er drept i aksjonen, og en mengde våpen og narkotika er blitt beslaglagt, sier en talsmann for politiet. Talspersonen kunne ikke si noe om det var kriminelle, tjenestemenn eller tilfeldige vitner som er blitt drept.

Søkte tilflukt Voldsbølgen i byen startet søndag, og hver dag siden har politiet støtt sammen med gjengmedlemmer.

Stridsvognene har blitt sendt til Vila Cruzeiro hvor gjengene skal ha søkt tilflukt etter å ha blitt tvunget ut av 13 andre favelaer.

Det er første gang siden 2007, da regjeringen lovet å forbedre sikkerheten i favelaene, at stridsvogner er blitt benyttet.

- Vil skape panikk Da uroen startet søndag, ble en politistasjon angrepet, og flere biler ble stukket i brann. Myndighetene hevder de voldelige opptøyene er en reaksjon på at politiet de siste årene har beveget seg inn i slumområder der narkobaroner tidligere har kunnet regjere fritt.

- Det de vil, er å skape panikk. De vil at samfunnet skal gi seg, men vi kommer ikke til å gi oss, sa guvernør i delstaten Rio de Janeiro Sergio Cabral onsdag.

Politiet hevder de patruljerer flere av slumområdene, men fortsatt finnes det strøk i Rio som er så farlige at politiet ikke tør å gå inn. Over 17.500 politifolk er mobilisert for å slå ned på opptøyene.
(NTB)


KAMPER: Minst 30 personer er drept i gatekampene mellom politi og narkogjenger i Rio de Janeiro. Foto: REUTERS/Bruno Domingos/SCANPIX
KAMPER: Minst 30 personer er drept i gatekampene mellom politi og narkogjenger i Rio de Janeiro. Foto: REUTERS/Bruno Domingos/SCANPIX Vis mer