Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 30 drept i selvmordsangrep

Og mer enn 40 såret i garnisonsbyen Rawalpindi nord i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Politiet opplyser at minst 30 personer er drept og mange andre såret i et selvmordsangrep i garnisonsbyen Rawalpindi nord i Pakistan.

Ifølge BBC er mer enn 40 personer såret i angrepet, deriblant kvinner og barn.

Dagens angrep skjedde ifølge politiet i en av byens hovedgater, like utenfor et stort hotell. Like i nærheten ligger det pakistanske militærhovedkvarteret.

Rawalpindi ligger kun få kilometer nord for landets hovedstad Islamabad, skriver NTB.

Parkeringsplass

Ifølge en polititalsmann kjørte en selvmordsaksjonist på motorsykkel fram til Shalimar Hotel i en av byens hovedgater, der han så utløste sprengladningen. BBC melder at eksplosjonen fant sted på hotellets parkeringsplass.

- Det var et kraftig smell, forteller et øyenvitne til TV-stasjonen Dunya TV. TV-bilder viste en rekke ambulanser og politibiler på vei til området.

Den pakistanske hæren har de siste ukene drevet en storoffensiv mot Taliban nordvest i Pakistan, og det har vært flere store bombeangrep i landet etter det, deriblant selvmordsangrepet i Peshawar onsdag, der over 100 mennesker ble drept. I løpet av de siste ukene er rundt 300 mennesker drept i liknende angrep, skriver BBC.

Dusør

Kort tid før angrepet, kunngjorde FN at organisasjonen trekker alle internasjonale medarbeidere ut av det nordvestlige Pakistan på grunn av sikkerhetssituasjonen i området.

Selvmordsaksjonen i dag kommer i kjølvannet av at pakistanske myndigheter har utlovet dusør til den som kommer med opplysninger som fører til pågripelse av tre Taliban-ledere og 15 av deres kommandører.

På en forsideannonse i dagsavisen The News, blir det utlovet 600.000 dollar dersom Taliban-lederen Hakimullah Mehsud blir fanget, død eller levende.

Myndighetsannonsen hevder at Mehsuds gruppe er involvert i terrorhandlinger som dreper uskyldige muslimer på daglig basis.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media