Minst 30 drept ved ny FN-skole

De israelske angrepene har rammet ny FN-skole full av flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASHKELON/OSLO (Dagbladet.no): Minst 30 personer skal være drept i et angrep som rammet nok en FN-skole nord på Gaza, bekrefter FN overfor Dagbladet.no.

- Vi kan bekrefte hendelsen i Jabaliya. 30 er drept, 15 alvorlig skadd og 15 lettere skadd. Angrepet skjedde 15.45, og det skal ha vært tre granater, sier UNRWA-talsmann Chris Gunnes til Dagbladet.no. FN-talsmannen er forferdet over at nok en FN-skole er rammet. Disse er omgjort til mottak for de mange tusener som desperat flykter unna krigshandlingene på Gaza-stripen.

- Vi ga Israelerne alle våre koordinater til hvor skolene og våre kontorer ligger.

- Det må da finnes noen trygge steder for barn og sivile, sier han til Dagbladet.no.

- Vi krever at denne hendelsen etterforskes, sier han.

Uklare tallPalestinske helsemyndigheter oppgir 34 døde i angrepet. Det bekreftes av sykehusdirektør Bassam Abu Warda ved Kamal Radwan Hospital.

- Jeg så mange kvinner og barn bli rullet inn. Mange av de skadde manglet lemmer, og mange av de døde var istykkerrevet, sier sykehusarbeider Fares Ghanem til nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer