Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 30 drept ved ny FN-skole

De israelske angrepene har rammet ny FN-skole full av flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASHKELON/OSLO (Dagbladet.no): Minst 30 personer skal være drept i et angrep som rammet nok en FN-skole nord på Gaza, bekrefter FN overfor Dagbladet.no.

- Vi kan bekrefte hendelsen i Jabaliya. 30 er drept, 15 alvorlig skadd og 15 lettere skadd. Angrepet skjedde 15.45, og det skal ha vært tre granater, sier UNRWA-talsmann Chris Gunnes til Dagbladet.no.

FN-talsmannen er forferdet over at nok en FN-skole er rammet. Disse er omgjort til mottak for de mange tusener som desperat flykter unna krigshandlingene på Gaza-stripen.

- Vi ga Israelerne alle våre koordinater til hvor skolene og våre kontorer ligger.

- Det må da finnes noen trygge steder for barn og sivile, sier han til Dagbladet.no.

- Vi krever at denne hendelsen etterforskes, sier han.

Uklare tall
Palestinske helsemyndigheter oppgir 34 døde i angrepet. Det bekreftes av sykehusdirektør Bassam Abu Warda ved Kamal Radwan Hospital.

- Jeg så mange kvinner og barn bli rullet inn. Mange av de skadde manglet lemmer, og mange av de døde var istykkerrevet, sier sykehusarbeider Fares Ghanem til nyhetsbyrået AP.

Mange barn blant de drepte
Mange av de drepte og sårede skal være barn. Dette bekrefter også AP-fotograf Majed Hamdan.

- Jeg så kvinner og menn - foreldre - slå sine ansikter i sorg, skrikende. Noen av dem falt sammen på bakken. De visste at barna deres var døde. På likhuset virket det som om flesteparten av de døde var barn. Det er ikke nok plass til de skadde på sykehuset, sier han.

Andre skolen
Dette er den andre FN-skolen som er rammet av de israelske angrepene det siste døgnet. Andre medier melder om at så mange som 40 kan være drept i det siste angrepet.

UNRWA-skolen som nå er truffet ligger i byen Jebaliya, og var omgjort til flyktningemottak for de mange som er på desperat flykt fra den israelske offensiven mot Hamas.

Det var trolig et stridsvognangrep der opptil fem granater slo ned omlag ti meter fra skolen. Vitner melder om fem kratere i området utenfor skolen.

FN melder om at de har gitt koordinatene for alle deres bygg til den israelske hæren for å forsikre seg mot at de treffes ved feiltagelse.

Hæren ønsker ikke å kommentere hendelsen, men sier i en generell kommentar at Hamas ofte bruker skoler, moskeer og sivile områder som skjulested.

Tre drept i går
I går kveld, rundt klokka 23.30 lokal tid ble den første skolen rammet. En israelsk rakett traff fra et kriggskip traff en av UNRWA-skolene som var åpnet som tilfluktssted.

- Tre personer ble drept. Dette er en menneskelig tragedie. Vi spør israelerne hvorfor de gjør dette. Vi trenger forklaringer, sa Adnan Abu Hansa på telefon fra Gaza til Dagbladet.

Han er en av UNRWAs talspersoner, basert inne i Gaza.

image: Minst 30 drept ved ny FN-skole

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!