- Minst 30 drept

Minst 30 mennesker er drept i en eksplosjon i t-banen i Moskva i morges, ifølge russisk tv. Det kan være en selvmordsbomber som står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST.PETERSBURG/OSLO (Dagbladet.no): Ministeriet for krisesituasjoner har bekreftet offisielt at 22 personer er døde etter eksplosjonen. Tallet vil trolig stige.

Ifølge russisk tv er imidlertid tallet på omkomne allerede oppe i over 30. I tillegg er rundt 30 skadd, melder AP.

Mye tyder på at det dreier seg om nok et angrep fra en selvmordsbomber. Det russiske sikkerhetsbyrået FSB hevder at det dreier seg om en terroraksjon.

Eksplosjonen rystet Moskvas undergrunn i morgentimene i dag. Eksplosjonen skjedde trolig etter at et tog forlot Paveletskaja-stasjonen i sentrum ved 8.40-tida lokal tid, forklarer kriseminister Viktor Beltsov til AP. Stasjonen ligger på Moskvas travleste t-banerute som også er en av de dypeste. 700 mennesker ble raskt evakuert.

Nyhetsbyrået Interfax melder at eksplosjonen skjedde i den andre vogna på toget. Da skal toget ha forlatt selve stasjonen.

Det brøt ut en kraftig brann etter eksplosjonen og alle passasjerer ble evakuert. Politiet har barrikadert de to undergrunsstasjonene, og redningsarbeidere jobber på spreng på stedet.

Moskva har hatt høy beredskap etter flere selvmordsangrep fra tsjetsjenske separatister. Det er ennå for tidlig å si om de står bak denne eksplosjonen, understreker myndighetene.

EVAKUERT: Eksplosjonen skjedde i Moskva sentrum i morges. Over 20 mennesker er drept.