Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 30 omkom i storflom i Tyrkia

Rammet Istanbul.

MINST 30 OMKOM: Busser og lastebiler ble veltet i den kraftige stormen i Tyrkia. Minst 30 mennesker er omkommet i flommet. Foto:AFP/SCANPIX
MINST 30 OMKOM: Busser og lastebiler ble veltet i den kraftige stormen i Tyrkia. Minst 30 mennesker er omkommet i flommet. Foto:AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst 31 mennesker mistet livet da kraftig nedbør førte til storflom i storbyen Istanbul i Tyrkia. På få minutter steg vannet med flere meter.

Store deler av millionbyen sto onsdag under vann, mens gatene ble omgjort til rasende elver.

På den trafikkerte motorveien til den internasjonale flyplassen utenfor Istanbul sto vannet enkelte steder over to meter over asfalten.

Både biler og busser ble veltet av vannmassene, og fjernsynskameraene fanget opp bilder av desperate mennesker som klamret seg til busstakene eller klatret opp i trær mens de ventet på redningen.

Tyrkias innenriksminister Besir Atalay frykter at dødstallene vil stige når vannet begynner å synke. På en pressekonferansen onsdag bekreftet Atalay at 24 mennesker så langt er funnet døde i Istanbul. Men også i forstedene rundt byen har de ukontrollerte vannmassene så langt krevd minst sju menneskeliv.

Ifølge guvernør Muammer Guler i Istanbul er åtte personer meldt savnet.

500 år Det kraftig regnet som har forårsaket flommen, blir av myndighetene omtalt som det verste på over 500 år.

På en parkeringsplass for lastebiler i Basaksehir-distriktet, som er blant de hardest rammede, ble 13 av de døde funnet. Ifølge overlevende var de døde lastebilsjåfører som hadde sovet i bilene sine da vannet plutselig steg med nesten 5 meter på 10 minutter.

Sju andre døde ble funnet ved en tekstilfabrikk i Halkali-distriktet, ifølge nyhetsbyrået Anatolia. De skal ha vært arbeidere som ble tatt av vannmassene i det de steg ut av varebilen som fraktet dem til jobb.

Mer regn i vente Infrastrukturen i Istanbul og nærliggende områder lider under manglende planlegging og utbygging etter flere tiår med stor befolkningsvekst. Mange av byens 12 millioner innbyggere bor i dårlige hus og er sårbare for flom og uvær.

— Vi må bli mer forsiktige når vi planlegger infrastruktur og byer, sier Mustafa Demir, Tyrkias minister for offentlige anskaffelser.

— Fortsatt er det folk som er savnet, og vi leter etter dem, sier Demir.

Meteorologene sendte onsdag ut nye flomvarsler for Istanbul og flere provinser nordvest i Tyrkia. Værprognosene viser at en ny nedbørsfront skal komme innover Tyrkia fredag.

(NTB)


HUS OVERSVØMT: Bildet viser flomrammede hjem i Istanbul. Foto: AFP/SCANPIX
HUS OVERSVØMT: Bildet viser flomrammede hjem i Istanbul. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling