Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 30 så Kjetil bli slått i koma

Men ikke et eneste vitne har kontaktet politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent lørdag kveld ble Kjetil Rusvik (31) slått ned på en endeholdeplass på Holmlia, like ved siden av buss 80 som skulle til å gå. Deretter ble Rusvik grovt mishandlet om bord på bussen mens den gikk.

Våget ikke varsle

Kjetil Rusvik skulle ikke med buss 80, men gikk likevel på bussen, muligens fordi overfallsmennene hadde tatt lommeboka hans under det første overfallet på holdeplassen.

Om bord på bussen ble han nok en gang overfalt av minst seks ungdommer. Han ble slått og mishandlet foran de minst 30 passasjerene som var om bord.

Ingen av vitnene grep inn. Det var heller ikke noen som ringte politiet. Bussjåføren prøvde å varsle, men ble truet av ungdommene og avbrøt varslingsforsøket.

Fanget inn av kameraene

Bussen der overfallet skjedde, tilhører Norgesbuss. Bussen var videoovervåket, og politiet har derfor hele det brutale overfallet på film.

- Vi har gode videoopptak som viser hva som foregår, bekrefter overbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo-politiet. Videoopptaket har gjort det mulig for politiet å finne frem til de seks personene som hittil er arrestert. Alle er tidligere kjente av politiet.

- Men vi er nødt til å ha vitner som bekrefter det de så fra deres observasjonsåsted, sier han.

Til nå har ikke en eneste av de drøyt 30 passasjerene som var vitne til mishandlingen, meldt seg for å avgi forklaring.

- Det har vært svært lite reaksjon fra publikum, sier Abrahamsen. Han oppfordrer dem som var på bussen, til å ringe.

- De må ta kontakt, ber han innstendig.

En av grunnene til at politiet ønsker vinter, er at overvåkingsfilmen mangler lyd.

Redde passasjerer

Overbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo-politiet tror at vitnene følte seg truet fordi de satt i en buss og ikke klarte å komme seg unna ungdomsgjengen.

- Det var mange kvinner og ungdommer på bussen. Det var ikke mennesker som kan gjøre særlig motstand mot en gjeng, da utsetter de seg selv for fare, sier Abrahamsen.

- Det er lett å forstå at folk kan reagere sånn. En slik gjeng skaper frykt når de er i aktivitet. De øvrige passasjerene ble nesten passivisert. Man kan ikke stikke av inne i en buss, passasjerne satt der blant dem. Dette ser vi som en mulig årsak til at ingen varslet politiet, sier han.

- Man kan ikke klandre dem for det.

Alvorlig for 31-åringen

Etter at overfallsmennene forlot bussen, ble Kjetil Rusvik sittende. Ved endeholdeplassen fikk bussjåføren ham over på den bussruta han egentlig skulle ha tatt. Da Rusvik forlot den siste bussen, mistet han bevisstheten og segnet om. Da han ble innlagt, var det usikkert om han ville overleve, ifølge VG.

Fire dager etter overfallet ligger Rusvik fremdeles på intensivavdelingen på Ullevål sykehus. Det er uvisst om han har kommet til bevissthet.

- Tilstanden er alvorlig og stabil, sier Alf Bøler ved Ullevål Sykehus til Dagbladet.no.

Les VGs intervju i dag med Kjetil Rusviks familie.

KRANGLET PÅ HOLDEPLASSEN: Slagsmålet endte med at Kjetil Rusvik ble slått ned foran 30 vitner. Ingen har meldt seg til politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media