HØYESTE ANTALL: Aldri før har så mange som 23 demonstranter mistet livet i aksjonene i Damaskus. Foto: AFP/HO/SANA
HØYESTE ANTALL: Aldri før har så mange som 23 demonstranter mistet livet i aksjonene i Damaskus. Foto: AFP/HO/SANAVis mer

Minst 32 demonstranter drept i Syria

150 000 i gatene i Damaskus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 32 demonstranter ble drept av regjeringsstyrkene kvelden før syriske aktivister etter planen skulle møtes til konferanser i Damaskus og Istanbul for å diskutere kampen mot regimet.

23 av de drepte var demonstranter som tok del i demonstrasjonene i hovedstaden Damaskus. Dette er det høyeste antallet drepte i hovedstadsområdet siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet i mars.

Drapene skjedde kvelden før opposisjonsledere i og utenfor Syria hadde tenkt å holde simultane konferanser i både Damaskus og Istanbul, der aktivister skulle diskutere kampen mot al-Assad.

Ifølge Reuters avlyste aktivistene i Damaskus det planlagte møtet der etter den blodige fredagsdemonstrasjonen.

Fredagens demonstrasjoner var blant de største som til nå er holdt i Syria, sier Rami Abdel Rahman fra det syriske instituttet for menneskerettigheter.

- Det er en beskjed til myndighetene om at demonstrasjonene er i ferd med å øke i omfang, sier han.

Også i hovedstaden Damaskus, hvor det tidligere kun har vært demonstrasjoner av mer begrenset omfang, skal det ha vært store demonstrasjoner fredag. Ifølge anslag skal over 150.000 mennesker ha deltatt i protestaksjonen i hovedstaden.

(NTB-Reuters)