Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 32 demonstranter drept i Syria

150 000 i gatene i Damaskus.

HØYESTE ANTALL: Aldri før har så mange som 23 demonstranter mistet livet i aksjonene i Damaskus. Foto: AFP/HO/SANA
HØYESTE ANTALL: Aldri før har så mange som 23 demonstranter mistet livet i aksjonene i Damaskus. Foto: AFP/HO/SANA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 32 demonstranter ble drept av regjeringsstyrkene kvelden før syriske aktivister etter planen skulle møtes til konferanser i Damaskus og Istanbul for å diskutere kampen mot regimet.

23 av de drepte var demonstranter som tok del i demonstrasjonene i hovedstaden Damaskus. Dette er det høyeste antallet drepte i hovedstadsområdet siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet i mars.

Drapene skjedde kvelden før opposisjonsledere i og utenfor Syria hadde tenkt å holde simultane konferanser i både Damaskus og Istanbul, der aktivister skulle diskutere kampen mot al-Assad.

Ifølge Reuters avlyste aktivistene i Damaskus det planlagte møtet der etter den blodige fredagsdemonstrasjonen.

Fredagens demonstrasjoner var blant de største som til nå er holdt i Syria, sier Rami Abdel Rahman fra det syriske instituttet for menneskerettigheter.

- Det er en beskjed til myndighetene om at demonstrasjonene er i ferd med å øke i omfang, sier han.

Også i hovedstaden Damaskus, hvor det tidligere kun har vært demonstrasjoner av mer begrenset omfang, skal det ha vært store demonstrasjoner fredag. Ifølge anslag skal over 150.000 mennesker ha deltatt i protestaksjonen i hovedstaden.

(NTB-Reuters)