Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 32 drept og 140 skadd av bomber i Bagdad

Tre kraftige eksplosjoner, alle ved ambassader.

 BOMBEBILEN:  Dette er bilen som en selvmordssjåfør kjørte fram til Irans amabassade i sentrum av Iraks hovedstad Bagdad i dag. FOTO: SAAD SHALASH, REUTERS/SCANPIX.
BOMBEBILEN: Dette er bilen som en selvmordssjåfør kjørte fram til Irans amabassade i sentrum av Iraks hovedstad Bagdad i dag. FOTO: SAAD SHALASH, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sentrum av Bagdad ble rystet av tre kraftige eksplosjoner ved 10.30-tiden i dag. Antallet drepte og skadde blir stadig oppdatert på den blodigste dagen i den irakiske hovedstaden på lang tid.


-Minst 32 er døde og over 140 skadd, opplyser politiets talsmann Qassim al-Moussawi til nyhetsbyrået AP tre timer etter eksplosjonene.

Ingen har tatt ansvar for bombeaksjonene. Eksplosjonene skjedde med få minutters mellomrom i to forskjellige strøk i byen. Slik koordinerte angrep har vært al-Qaidas varemerke i Bagdad.


To av bombene gikk av med kort mellomrom i ambassadestrøket Mansur vest i Bagdad. Der ligger blant annet Tysklands og Egypts ambassader.


Den tredje eksplosjonen skjedde utenfor Irans ambassade i sentrum.

Mange av de drepte skal være ansatte i en bank i området nær Irans ambassade. Banken holder til i lokalene der Tyskland hadde ambassade tidligere.

 KRATER:  En av bombene i Bagdad i formiddag lagde dette hullet i fortauet. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
KRATER: En av bombene i Bagdad i formiddag lagde dette hullet i fortauet. FOTO: REUTERS/SCANPIX. Vis merRammet bankfolkMinst 18 av de drepte ble rammet av sprengstoffet utenfor Iran-ambassaden og banken.


Sprengstoffet utenfor Irans ambasade skal ha kommet med en selvmordssjåfør i en bil.

En mann er i ettermiddag pågrepet i dette området i en annen bil fylt med sprengstoff, som ikke hadde rukket å gå av, opplyser politiet.


Irans ambassade er den eneste AP har kommet i kontakt med av de berørte ambassadene.

Ambassadør Hazan Kazemi Qomi er ikke sikker på om bomben var rettet mot hans land.


 RØYKLAGT:  Røyken etter bombene er synlig over store deler av Bagdad. FOTO: AFP/REUTERS.
RØYKLAGT: Røyken etter bombene er synlig over store deler av Bagdad. FOTO: AFP/REUTERS. Vis mer

- Vi tror irakiske politifolk og andre på gata har vært målet. Her inne er ingen skadd, sier Irans ambassadør.


Nedslakting for to dager sidenNatt til første påskedag var det flere mindre eksplosjoner i Bagdad. Den person ble drept og ni skadd. 


For to dager siden ble 24 sunnimuslimer drept i en landsby utenfor Bagdad. Politiet betegner dette som en rein nedslakting, men knytter ingen direkte forbindelse til dagens bomber. VOLDSOMME EKSPLOSJONER:  Området rundt Irans ambassade i Bagdad er røyklagt etter flere eksplosjoner i formiddag. FOTO: AFP/SCANPIX.
VOLDSOMME EKSPLOSJONER: Området rundt Irans ambassade i Bagdad er røyklagt etter flere eksplosjoner i formiddag. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!