Minst 32 drept

Minst 32 personer ble tirsdag drept i kraftige sammenstøt i Pakistan, like ved grensen til Afghanistan, melder statlig pakistansk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Blant de drepte er åtte paramilitære soldater og 24 personer som mistenkes for å støtte al-Qaida og Taliban-geriljaen. Noen av de drepte skal ha vært utlendinger.

Tidligere bekreftet en pakistansk general at i alt ti personer var drept, deriblant to utlendinger. Flere personer ble også såret i kampene som brøt ut da paramilitære styrker gikk til angrep tidlig om morgenen. Væpnede stammefolk gikk til motangrep og kampene fortsatte utover dagen, ifølge et vitne og en sikkerhetsoffiser.

Lokalfolk har rapportert om harde kamper i hele dag.

Situasjonen er meget alvorlig, svært intens, sier en innbygger i byen Wana, like ved stedet hvor slaget foregikk.

Amerikanske styrker iverksatte nylig en offensiv mot Taliban- og al-Qaida-gerilja på den andre siden av grensen, sør og øst i Afghanistan. Det antas at Osama bin Laden også skjuler seg i området. Onsdag ventes USAs utenriksminister Colin Powell til Pakistan.

I går utstedte president Pervez Musharraf et ultimatum til «fremmede» i området om at de måtte overgi seg.

De pakistanske grenseområdene har tradisjonelt hatt stor grad av selvstyre, og først for få måneder siden sendte Pakistan styrker hit. Folk i området beskyldes for å skjule medlemmer av Taliban og al-Qaida. Mange av dem er pasjtunere, folkegruppen som dominerte Taliban.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer