Minst 32 drept

Minst 32 personer ble tirsdag drept i kraftige sammenstøt i Pakistan, like ved grensen til Afghanistan, melder statlig pakistansk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blant de drepte er åtte paramilitære soldater og 24 personer som mistenkes for å støtte al-Qaida og Taliban-geriljaen. Noen av de drepte skal ha vært utlendinger.

Tidligere bekreftet en pakistansk general at i alt ti personer var drept, deriblant to utlendinger. Flere personer ble også såret i kampene som brøt ut da paramilitære styrker gikk til angrep tidlig om morgenen. Væpnede stammefolk gikk til motangrep og kampene fortsatte utover dagen, ifølge et vitne og en sikkerhetsoffiser.

Lokalfolk har rapportert om harde kamper i hele dag.

Situasjonen er meget alvorlig, svært intens, sier en innbygger i byen Wana, like ved stedet hvor slaget foregikk.

Amerikanske styrker iverksatte nylig en offensiv mot Taliban- og al-Qaida-gerilja på den andre siden av grensen, sør og øst i Afghanistan. Det antas at Osama bin Laden også skjuler seg i området. Onsdag ventes USAs utenriksminister Colin Powell til Pakistan.

I går utstedte president Pervez Musharraf et ultimatum til «fremmede» i området om at de måtte overgi seg.

De pakistanske grenseområdene har tradisjonelt hatt stor grad av selvstyre, og først for få måneder siden sendte Pakistan styrker hit. Folk i området beskyldes for å skjule medlemmer av Taliban og al-Qaida. Mange av dem er pasjtunere, folkegruppen som dominerte Taliban.

GRENSEN: Pakistanske paramilitære patruljerer grensen mellom Pakistan og Afghanistan ved Wana i Sør Waziristan, Pakistan.
SELVSTYRE Dette grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan ble 32 mennesker drept etter harde kamper i dag. Området har stor grad av selvstyre.
AKSJON: Rundt 700 paramilitære aksjonerte i dag mot mistenkte Taliban og al Quaida flyktninger fra Afganistan i nærheten av grensen.