Minst 32 omkom i jordskred

Mange er fortsatt savnet etter flere jordskred på den indonesiske øya Flores.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 32 mennesker omkom, og mange er fortsatt savnet etter flere jordskred på den indonesiske øya Flores, opplyser talsmenn for myndighetene.

- I Cibal-distriktet ble 43 mennesker begravd under et jordskred, og tolv av dem er funnet døde, opplyser en talsmann til radiostasjonen ElShinta.

- I Lambaleda-distriktet ble elleve hus vasket bort med eierne inni, men vi har ennå ikke mottatt rapporter om hvor mange mennesker det dreier seg om, sier talsmannen.

Rustam Pakaya, lederen for det indonesiske helsedepartementets krisesenter i Jakarta, sier han har fått opplyst at 32 mennesker så langt er blitt funnet døde i Cibal og Lambaleda. 20 personer er fortsatt savnet.

- Vi har ikke vært i stand til å få fram tungt maskineri til landsbyene siden jordskredene har sperret den viktigste veien til området. Mange deler av veien har kollapset, sier Pakaya.

Jordskredene er utløst av flere dager med kraftig regn, og myndighetene har bedt innbyggerne i rasutsatte områder nær store elver om å evakuere sine hjem. Mange har fulgt oppfordringen og søkt tilflukt i kirker.

Indonesia er midt inne i monsunsesongen da kraftig regn ofte utløser jordskred. I mange tilfeller fører rasene til tap av menneskeliv. (NTB)