PÅKJØRSEL:  Så mange som tre vogner veltet da et tog kolliderte inn i et annet togsett på Java i Indonesia. Foto: REUTERS / Awan Negus Takari / SCANPIX Politi, redningsarbeidere og frivillige leter etter overlevende etter at to togsett kolliderte. Foto: REUTERS / Awan Negus Takari / SCANPIX .
PÅKJØRSEL: Så mange som tre vogner veltet da et tog kolliderte inn i et annet togsett på Java i Indonesia. Foto: REUTERS / Awan Negus Takari / SCANPIX Politi, redningsarbeidere og frivillige leter etter overlevende etter at to togsett kolliderte. Foto: REUTERS / Awan Negus Takari / SCANPIX .Vis mer

Minst 33 omkom i togulykke i Indonesia

Feil i trafikkontroll sannsynlig årsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst 33 mennesker har omkommet etter en togulykke i Indonesia lørdag, melder indonesisk politi.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har opptil 22 personer omkommet i togulykken som skjedde sentralt på øya Java. Andre melder om 35 omkomne.

Politiet, på sin side, bekrefter at 33 mennesker har mistet livet, ifølge CNN. Omtrent like mange skal ha blitt skadd.

Kontrollsvikt Ulykken skal ha skjedd da et tog kjørte inn i et annet togsett bakfra. Ifølge politiet kan ulykken ha skjedd på grunn av en feil i trafikkontrollen i de travle morgentimene på stasjonen Petarukan Pemalang på Java.

Toget som ble påkjørt var på vei fra den sentrale byen Semarang til Indonesias hovedstad Jakarta, mens det andre også var på vei til hovedstaden fra den østlige byen Surabaya, sier samferdselsminister Bambang Ervan til nyhetskanalen.

- Plutselig hørte jeg en veldig høy lyd bakfra, sier Anwar Riksono, en passasjer som sov mens togene kolliderte, til CNN.

Manglet utstyr Riksono forteller at det ristet voldsomt og at lysene ble slukket.

Mange av de døde og skadde ble innesperret i tre vogner som hadde avsporet og veltet. Lokale medier melder om at redningsarbeidere kom sent til stedet og at de manglet utstyr til å få passasjerene ut av vognene.

(NTB - AFP - Reuters).