Minst 337 drept i jordskjelv

- Bakken gynget som en skute, sier nordmann i Peru. Over 800 skadde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i Peru, eller kjenner noen som er i Peru? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00, send sms/mms til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no

Minst 337 mennesker har mistet livet og over 800 er skadd  ifølge den siste oversikten etter det kraftige kraftig jordskjelvet  som  rystet Peru i går kveld. Skjelvet er målt til 7,9 på Richters skala. 

Det var sjefen for sivilforsvaret i det søramerikanske landet som gikk ut med de siste oppdateringene i ettermiddag norsk tid.

Katastrofen har særlig rammet byen Ica med 336 av dødsofrene. Ica ligger 300 kilometer sør for hovedstaden Lima og 50 kilometer fra kysten.

Omfanget av de materielle ødeleggelsene er gigantiske.

- Bakken gynget som en skute i flere minutter.  Flere hus og større bygninger er helt eller delvis ødelagt, sier nordmannen Trond Farestvedt Erstad til Dagbladet.no.

Han er i hovedstaden Lima. Lokale medier har meldt at deler av kystlandsbyen Pisco mellom Lima og Ica er helt ødelagt.

- Vi sprang ut av huset med en gang vi merket skjelvet. Sirener og ambulanser ulte. Vi har hatt et par etterskjelv, men ellers er det rolig, sier Erstad som skal sove inne i natt, til tross for frykten for nye skjelv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer