Minst 34 omkom i jordskjelv i Latin-Amerika

Minst 34 mennesker omkom, da et sterkt jordskjelv lørdag kveld norsk tid rystet Andesfjellene i Sør-Amerika. I Peru skal to barn ha mistet livet, da en mur raste sammen over dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til sammen 14 mennesker ble funnet døde i byen Moquegua, der mange av bygningene er enkle jordhus, og 12 ble funnet døde i Perus nest største by Arequipa. Myndighetene fryktet at antallet døde ville komme til å stige.

- Skadene i Moquegua er forferdelige, døde mennesker ligger bokstavelig talt slengt rundt omkring på bakken, fortalte en journalist på stedet. Han antydet at mer enn 20 mennesker kunne ha mistet livet bare i denne byen.

Ifølge Perus geofysiske institutt ble skjelvet målt til 6,0 på Richter-skalaen. Rystelsene varte i mer enn ett minutt i Peru og kunne også merkes i hovedstaden Lima, mens de i Bolivia var over etter 30 til 40 sekunder.

Amerikanske seismologer mente skjelvet kunne ha vært så sterkt som 7,9 på Richters skala. I så fall er det snakk om en katastrofe som må ha kostet mange menneskeliv og gjort voldsom materiell skade, ble det sagt.

Ett av historiens verste jordskjelv inntraff i Peru i mai 1970, da rundt 70.000 mennesker mistet livet. I januar 1999 ble Perus naboland i nord Colombia rammet av et jordskjelv, som ble målt til 6,2 på Richters skala og kostet mer enn 1.230 menneskeliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer