Minst 35 drept av bombe i Pakistan

Tidligere minister var målet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så mange som 35 mennesker fryktes drept etter at en selvmordsbomber utløste en bombe bak en tidligere innenriksminister i en moské fredag.

Angrepet skjedde i moskeen ved den tidligere innenriksministeren Aftab Khan Sherpaos bolig i landsbyen Sherpao i distriktet Charsadda, 40 kilometer nord for Peshawar.

Ifølge vitner sprengte selvmordsbomberen bomben sin to rader bak Sherpao og hans sønn. De ble ikke skadd i angrepet.

Helseministeren i Northwest Frontier Province, Syed Kamal Shah, melder at minst 35 mennesker ble drept i angrepet og flere titall mennesker er såret.

Sherpao hadde en mottakelse i forbindelse med den islamske helligdagen id i boligen, som ligger i nærheten av en moské, da attentatet fant sted.

Det er andre gang at Sherpao er mål for et selvmordsangrep. I april ble han lettere skadd da en selvmordsbomber angrep et politisk møte i nærheten. Minst 28 mennesker ble drept.

Sherpao var innenriksminister i regjeringen som gikk av nylig for å bane veien for valg i januar. Han leder Pakistans folkeparti (PPP) i Sherpao og stiller som kandidat til nasjonalforsamlingen ved valget i januar.

(NTB)

MÅLET FOR SELVMORDSBOMBER: En bombe som gikk av nær innenriksminister Aftab Khan Sherpao drepte minst 35 mennesker i Pakistan. Sherpao er uskadd etter angrepet.