BLODBAD: Tre bomber har tatt livet av minst 35 mennesker og skadd minst 175 i pakistanske Lahore i dag. Foto:  EPA/RAHAT DAR
BLODBAD: Tre bomber har tatt livet av minst 35 mennesker og skadd minst 175 i pakistanske Lahore i dag. Foto: EPA/RAHAT DARVis mer

Minst 35 drept i bombeangrep

Tre bomber gikk av i den pakistanske storbyen Lahore i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst 35 personer ble drept da tre bomber gikk av i den pakistanske storbyen Lahore torsdag.

Myndighetene opplyser at bombene gikk av nær graven til en av islams hellige skikkelser, Syed Ali Hajwairi.

- Et av angrepene fant sted ved porten til monumentet, mens de to andre fant sted i kjelleren under monumentet, sier Sajjad Bhutta, en ledende embetsmann i Lahore.

Myndighetene opplyser at minst 35 er drept, men at tallet kan stige. Det hadde samlet seg en stor gruppe mennesker for å besøke monumentet da bombene gikk av.

Monumentet er et av de mest berømte i Pakistan, og har hver kveld flere hundre besøkende. Torsdag er regnet som den mest populære dagen.

I tilknytning til monumentet er det også en moské og en politistasjon.

Ingen har tatt på seg skylden for angrepet, som skjer tre måneder etter at militante sunnimuslimer tok seg inn i to moskeer og drepte 82 personer fra minoritetsgruppen Ahmadi.

Lahore, den kulturelle hovedstaden i landet, er blitt rammet av en rekke terrorangrep de siste årene. Taliban-grupper i landet har tidligere stått bak flere av angrepene. (NTB)