Minst 35 drept i Irak

Minst 35 mennesker ble drept i voldeligheter rundt omkring i Irak. I den siste terroraksjonen ble 20 mennesker drept og 20 skadet da en selvmordsbomber kjørte inn mot en moské.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På under én måned har 550 personer blitt drept i en rekke terrorangrep i Irak. Mange av angrepene blir sett på som hevnaksjoner for amerikanernes kamper mot terrormistenkte.

Det amerikanske militæret sa mandag at de hadde pågrepet 300 terrormistenkte sammen med irakiske styrker i Bagdad mandag.

Aksjonen er den største amerikanske og irakiske fellesaksjonen i Iraks hovedstad. USA opplyste for øvrig at fem soldater hadde blitt drept i Nord-Irak søndag.

Drept ved moské

Ifølge vitner forsøkte en irakisk selvmordsbomber å kjøre inn i Abul-Fadl Abbas-moskeen i en by like sør for Bagdad i dag.

Bilen han satt i eksploderte rett utenfor moskeen, og minst 20 sjiamuslimer ble drept og 20 skadet før de skulle gå inn for å delta i kveldsbønnen.

Moskégjengere har flere ganger tidligere vært mål for slike terrorangrep.

I et angrep i hovedstaden Bagdad ble minst 60 personer offer for en annen selvmordsbomber. Seks personer ble drept og 54 skadet da en bilbombe eksploderte utenfor en restaurant som ofte er brukt av tjenestefolk i det irakiske politiet.

Det er uklart om de drepte er politifolk eller sivile.

Væpnet gjeng

I Nord-Irak ble minst sju personer drept og 15 skadet mandag. Fem ble drept og 13 ble skadet da en varebil kjørte inn i en folkemengde utenfor en offentlig bygning sør for Kirkuk.

To ble drept og to ble skadet da en rakett landet på et hus i Kirkuk.

En høytstående person i Irak sikkerhetsstyrke, samt hans sjåfør, ble mandag drept i en skyteepisode i Bagdad.

De ble drept av en væpnet gjeng som kjørende i to biler, og en gruppe ledet av den jordanske terrormistenkte Abu Musab al-Zarqawi hevder de står bak handlingen.

SKADD: Nori Abdul Hussein (4) får behandling på al-Yarmouk-sykehuset i Bagdad etter bombeangrepet mot Abul-Fadl Abbas-moskeen.