Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 35 drept i Kandahar

Mer enn 35 mennesker er drept og rundt 60 såret i et bombeangrep.

STORE SKADER: En afghansk politimann undersøker ruinene til et av bygningene som ble rammet av en stor eksplosjon i Kandahar i Afghanistan.  Foto: AP Photo/Allauddin Khilji/Scanpix
STORE SKADER: En afghansk politimann undersøker ruinene til et av bygningene som ble rammet av en stor eksplosjon i Kandahar i Afghanistan. Foto: AP Photo/Allauddin Khilji/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mer enn 35 mennesker er drept og rundt 90 såret i et bombeangrep i byen Kandahar sør i Afghanistan. Det ble først meldt om 30 drepte og rundt 60 sårede. De nye tallene er det den arabiske TV-kanalen Al Jazeera som kommer med.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) gikk fem bilbomber i lufte samtidig, og rystet Sør-Afghanistans største by. Eksplosjonen skjedde raskt etter at de første reslutatene fra presidentvalget i landet ble offentliggjort.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, men verdens øyne rettes mot Taliban, som har skapt frykt foran valget ved blant annet å true med å straffe afghanere som deltok i valget. De første resultatene fra valget gav nåværende president Hamid Karzai ledelsen foran utenriksminister Abdullah Abdullah med 40,6 prosent - mot 38,7 prosent. Disse tallene gir bare et anslag, siden det bare er tall fra ti prosent av stemmene.

Ifølge talsmenn for myndighetene virket det som at angrepet var rettet mot et Japansk bygningsfirma som holdt til i en bygning som ble ødelagt. Ifølge CNN skjedde angrepet foran bygningen der NDS, Afghanistans etterretningsbyrå, holder til. Det fortalte general Mohammas Zaher Azimi i landets forsvarsdepartement til CNN.

Eksplosjonen skjedde tidlig på kvelden lokal tid tirsdag, mens afghanerne var i ferd med å bryte fasten etter den muslimske høytiden ramadan, skriver NTB. Sprengstoffet som gikk av, var plassert nær kontorene til en canadisk hjelpeorganisasjon.

Tallet på drepte kan stige
Myndighetene frykter at tallet på antall døde vil stige fordi mange hus og bygninger kollapset i angrepet. APs reporter på stedet anslår at rundt 40 butikker har blitt ødelagt.

Terrororganisasjonen Taliban får skylden. De har de siste åra utført flere blodige angrep i Kandahar, som er det åndelige hjemstedet til organisasjonen.

- Enda en gang har de drept barn, kvinner og uskyldige afghanere. De er ikke mennesker, de er dyr, sier politisjef Mohammad Sher Shah til AP.

Tidligere i dag ble fire amerikanske NATO-soldater drept i en bilbombe sør i landet. Angrepet gjør august til den nest mest dødelige måneden for amerikanske soldater i Afghanistan siden invasjonen i 2001. 41 amerikanske soldater ble drept i Afghanistan denne måneden. Forrige måneden er den mest dødelige, da døde 44 amerikanske soldater i landet.

2009 har vært det mest dødelige året for de amerikanske soldatene. Minst 172 amerikanere har blitt drept i Afghanistan dette året, ifølge AP.

DREPT: Her blir en person ført bort etter at en bombe drepte minst 35 mennesker i Afghanistan. Foto: AP Photo/Allauddin Khilji/Scanpix
DREPT: Her blir en person ført bort etter at en bombe drepte minst 35 mennesker i Afghanistan. Foto: AP Photo/Allauddin Khilji/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling