Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 35 drept i kraftig eksplosjon i Kina

Lekkasje i oljeledning.

TJUKK RØYK: Tjukk røyk steg opp etter den kraftige eksplosjonen i den kinesiske byen Qingdao. Foto: China Daily / Reuters
TJUKK RØYK: Tjukk røyk steg opp etter den kraftige eksplosjonen i den kinesiske byen Qingdao. Foto: China Daily / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kraftig eksplosjon i en oljeledning tok livet av 35 mennesker i millionbyen Qingdao, sør i Kina, i dag. Havnebyen har en av de største råoljeterminalene i Kina, og forsyner en rekke store og små raffinerier med råolje.

Redningsmannskap brukte flere timer på å få brannen under kontroll. Eksplosjonen har skapt et enormt hull i en vei ovenfor, og biler og andre gjenstander ligger nærmest strødd rundt i området.

Området ble raskt dekket av tjukk, mørk røyk fra eksplosjonen.

166 skadd Arbeidere jobber nå med å reparere lekkasjene, og all virksomhet ved terminalen har blitt midlertidig stoppet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det statlige oljefirmaet Sinopec bekrefter at en lekkasje er årsaken til eksplosjonen, og opplyser at 35 er omkommet, mens 166 er skadd.

President Xi Jinping har bedt de lokale myndighetene om å ikke spare på noe når det gjelder å sette inn nok innsats for å redde de skadde og forbedre sikkerheten.

Strømmen gikk Noe olje skal også ha rent ut i havna og tatt fyr, og Reuters rapporterer at oljesøl skal ha spredt seg over 3000 kvadratmeter i sjøen.

LETER ETTER OVELEVENDE: Kinesisk redningsmannskap leter etter overlevende etter den kraftige eksplosjonen som har kostet 35 mennesker livet. Foto: AFP Photo
LETER ETTER OVELEVENDE: Kinesisk redningsmannskap leter etter overlevende etter den kraftige eksplosjonen som har kostet 35 mennesker livet. Foto: AFP Photo Vis mer

- Havna ble ikke rammet av eksplosjonen, men tankere ble bedt om å forlate havna av sikkerhetsgrunner, sier en talsperson.

Et vitne i byen forteller at strømmen ble borte i området i minst to timer etter den kraftige eksplosjonen. En fabrikk i nærheten valgte å stenge en periode for å omplassere rundt 500 arbeidere som fikk sovesalene sine ødelagt.

- Glassvinduene i sovesalene vår var helt knust. Det er skremmende, sier Zhao Kai til Reuters. 

STORE ØDELEGGELSER: Flere biler ble kastet opp i lufta under eksplosjonen. Foto: AP Photo
STORE ØDELEGGELSER: Flere biler ble kastet opp i lufta under eksplosjonen. Foto: AP Photo Vis mer