Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 35 omkommet etter tyfon

160 000 evakuert på grunn av tyfonen Nanmadol på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 160.000 personer ble evakuert da Nanmadol natt til fredag feiet over de nordlige og østlige provinsene med kraftig regn og sterk vind. Det opplyser det nasjonale koordineringsrådet for katastrofer, NDCC.

Nanmadol feide over Filippinene med en hastighet på 185 kilometer i timen, bare dager etter at en annen storm utløste jordskred og oversvømmelser. 542 personer er bekreftet døde og 402 fortsatt savnet etter den første stormen.

Svekket

Nanmadol ble svekket etter å ha feid over den nordlige delen av Filippinene, og satte kursen mot området vest for Taiwan.

- Det verste er over. Opprydnings- og redningsarbeidet i de katastroferammede områdene kan nå bli gjenopptatt, sier landets sjefmeteorolog Prisco Nilo.

Frykt for sykdom

Titusener av mennesker var fredag avskåret fra all hjelp. Matmangel og risiko for sykdommer etter en uke med oversvømmelser i den nordlige delen av landet gjorde ikke situasjonen noe bedre.

Helseminister Manuel Dayrit sa fredag at risikoen for sykdommer er økende, og oppfordret pårørende til å begrave sine døde så raskt som mulig.

- Vår største fiende nå er diaré, særlig i områder der vann og mat er blitt forurenset, sa Dayrit.

Redningsarbeid

Da været ble bedre fredag, satte politi, militære og redningsorganisasjoner øyeblikkelig inn mannskaper for å bringe mat og hjelpeutstyr inn i de berørte områdene. President Gloria Arroyo var fredag overbevist om at landet med felles innsats vil klare å overvinne katastrofen

- Denne tragedien vil forene landet, sa hun.

Skoler og regjeringskontorer holdt stengt fredag både i Manila og i resten av landet som følge av den siste tyfonens herjinger. Mer enn 50 nasjonale og internasjonale flyginger var også blitt kansellert, og butikker stengte dørene tidlig torsdag i påvente av tyfonen.

(NTB)

PÅ FLUKT:</B> Denne familien har tatt med seg det aller nødvendigste for å forlate området der tyfonen rammer hardest.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media