Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 38 døde i snøskred

Redningsmannskaper øst i Tyrkia ble tatt av snøras mens de lette etter savnede.

SE BILDENE: Redningsmannskapene jobber nå under svært utfordrende forhold i Tyrkia. Video: AP og Dagbladet TV Vis mer

For andre dag på rad er en stor gruppe mennesker tatt av snøskred i fjellet i de østlige delene av Tyrkia, ved grensen til Iran.

Tirsdag traff et snøskred en brøytebil og en minibuss nær byen Bahçesaray. Fem mennesker er bekreftet omkommet etter dette snøskredet, og to er fortsatt savnet.

Rammet mens de søkte

Onsdag søkte 300 redningsarbeidere etter de to savnede personene, da det gikk et nytt snøskred.

Minst 33 personer er nå bekreftet omkommet, og flere er savnet, skriver nyhetsbyrrået AP.

Tidligere i dag meldte guvernøren, Mehmet Emin Bilmez, at åtte militære politifolk, tre landsbyvakter, tre brannmenn og ni frivillige var blant de omkomne.

SØKER: Letemannskaper leter de savnede personene etter snøskredene i den østlige delen av Tyrkia. Foto: NTB Scanpix
SØKER: Letemannskaper leter de savnede personene etter snøskredene i den østlige delen av Tyrkia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til sammen er det totalte antallet omkomne nå 38 personer.

I tillegg opplyser lokale myndigheter om at 53 personer har blitt reddet ut av de store snømassene, men er innlagt på sykehus med uvisst skadeomfang, ifølge AP.

Mange er fortsatt begravd under snømassene, og ifølge guvernøren letes det etter flere andre som kan ligge begravd i snøen, uten at han har oppgitt hvor mange dette dreier seg om.

Fikk varslet

Tåke og kraftig snøvær gjør det svært utfordrende for redningsmannskapene å søke etter overlevende.

Det første snøskredet tok livet av minst fem mennesker, mens to andre ble meldt savnet.

Brøytebilens sjåfør havnet også under snøen, men skal ha greid å knuse et vindu og kommet seg ut og opp. Deretter gikk han til fots til nærmeste landsby for å varsle om hendelsen, melder tyrkiske medier.

SAVNEDE: For andre dag på rad er en stor gruppe mennesker tatt av snøskred i fjellet i de østlige delene av Tyrkia. Foto: NTB Scanpix
SAVNEDE: For andre dag på rad er en stor gruppe mennesker tatt av snøskred i fjellet i de østlige delene av Tyrkia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lederen for krisemyndighetenes operasjoner i Van-provinsen, Osman Ucar, ble selv skadet i skredet. Fra sykehussenga forteller han at han ble dratt sammen med en gravemaskin som ble veltet av skredmassene.

- Jeg var halvt begravet, sier han til nyhetsbyrået AP, og utdyper at han kom seg opp på egenhånd.