FRA VONDT TIL VERRE: Tusenvis av mennesker er drept og over én million er drevet på flukt i Sør-Sudan. Nå har hjelpeorganisasjoner måttet innstille arbeidet i enkelte områder. Foto: AFP PHOTO / ASHRAF SHAZLY
FRA VONDT TIL VERRE: Tusenvis av mennesker er drept og over én million er drevet på flukt i Sør-Sudan. Nå har hjelpeorganisasjoner måttet innstille arbeidet i enkelte områder. Foto: AFP PHOTO / ASHRAF SHAZLYVis mer

Minst 38 personer drept i Sør-Sudan

Hjelpeorganisasjoner har måttet innstille arbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 38 mennesker er drept i kamphandlinger i Sør-Sudan de siste to dagene, og hjelpeorganisasjoner har måttet innstille sitt arbeid i enkelte områder.

En talsmann for regjeringshæren i Sør-Sudan, oberst Philip Aguer, bekrefter at det har vært flere trefninger i den oljerike delstaten Øvre Nilen de siste dagene.

Den første trefningen mellom styrker lojale overfor president Salva Kiir og opprørere som støtter tidligere visepresident Riek Machar, fant sted utenfor Malakal og kostet 36 opprørssoldater livet, ifølge Aguer.

Den andre trefningen var mellom vakter som beskyttet guvernøren i delstaten og regjeringsstyrker og kostet to soldater livet.

På flukt Tusenvis av mennesker er drept og over én million er drevet på flukt siden det kom til væpnet strid mellom tilhengere av Kiir og Machar i desember 2013. Våpenhviler har kommet og gått og blir brutt av begge sider i konflikten.

Kampene i Øvre Nilen har tvunget Leger Uten Grenser (MSF) til å innstille noen av sine operasjoner i delstaten.

- Situasjonen i Malakal er fortsatt ekstremt usikker og det ventes nye konfrontasjoner de neste timene, heter det i en kunngjøring fra hjelpeorganisasjonen.

Tvunget til å innstille - MSF har i dag derfor vært tvunget til å innstille enkelte aktiviteter blant internflyktninger i avsidesliggende områder, opplyses det videre.

Kamphandlingene har ifølge MSF drevet 4.600 mennesker på flukt fra sine hjem i Malakal bare i april.

Verdens matvareprogram (WFP) trapper også ned sine operasjoner i området, der tre av deres arbeidere har vært savnet siden matvarekolonnen de var med i havnet midt oppe i kamphandlinger 1. april.

Bortført En fjerde hjelpearbeiderne fra WFP ble bortført ved en veisperring og har også vært savnet siden.

- Vi planlegger nå å midlertidig redusere våre operasjoner i områdene der vi ikke lenger tror at det er trygt å jobbe, opplyser WFP i en kunngjøring.

Sør-Sudan ble selvstendig i juli 2011 etter å ha utkjempet en 22 år lang borgerkrig med Sudan, som endte med en fredsavtale i 2005.

President Salva Kiir sparket i 2013 visepresident Riek Machar etter en langvarig maktkamp. De to mobiliserte folkegruppene de tilhører, dinka og nuer, til kamp mot hverandre. (©NTB)