Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 39 døde i enorm gasseksplosjon

Verste ulykke i Venezuelas olje- og gassindustri.

 VERSTE ULYKKE I VENEZUELAS HISTORIE:  Flammene slår opp fra taket på en av bygningene på gassraffineriet flere timer etter den første eksplosjonen. FOTO: YUNIOR LUGO, EPA/NTB SCANPIX.
VERSTE ULYKKE I VENEZUELAS HISTORIE: Flammene slår opp fra taket på en av bygningene på gassraffineriet flere timer etter den første eksplosjonen. FOTO: YUNIOR LUGO, EPA/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venezuela er i sorg etter at minst 39 menensker mistet livet i en enorm gasseksplosjon på landets største gassraffineri.

President Hugo Chavez har gitt ordre om gransking.

Ytterligere 80 personer ble skadd i eksplosjonen og den påfølgende brannen, som skjedde ved Amuay-raffineriet på halvøya Paraguana nordvest i landet lørdag. De fleste av disse er lettere skadd.

Verste ulykke Driften ble stanset etter ulykken, som er den verste i landets historie. Energiminister Rafael Ramírez har oppgitt at eksplosjonen skyldtes en gasslekkasje, men årsaken til denne er ikke kjent.

Chávez vil nå at saken etterforskes så raskt som mulig for å finne ut hva som har skjedd.

Han har også erklært tre dagers landesorg og sier at ulykken berører hele landets befolkning.

Dårlig sikkerhet? Ifølge BBC har Venezuelas statseide oljeselskap PDVSA blitt kritisert for å ha investert for lite i sikkerhetstiltak i landets oljeindustri.

Flere hus i nærheten ble ødelagt i eksplosjonen og lokale innbyggere sier at det er for farlig å bli værende i området, og at de vil at myndighetene skal finne et annet sted de kan bo.

Bilder tatt kort etter eksplosjonen viser knuste biler, flatblåste gjerder og forvridde lagringstanker med flammer høyt til værs i bakgrunnen.

De fleste som mistet livet, var soldater i nasjonalgarden som sto for vaktholdet ved raffineriet.

Brakkene deres ble jevnet med jorda i eksplosjonen. Blant de omkomne er en tiåring, opplyser guvernør Stella Lugo i delstaten Falcon. I alt 15 sivile mistet livet, mens seks omkomne fortsatt ikke var identifisert søndag.

Kjempeanlegg Eksplosjonen skjedde lørdag morgen ved det som er ett av verdens største anlegg for oljeraffinering.

Amuay-anlegget utgjør to tredeler av raffinerikomplekset Paraguana, som også består av Cardon-raffineriet. Hele komplekset har en total kapasitet på 955 000 fat per dag.

Det skal ikke være fare for flere eksplosjoner, og energiministeren venter at driften kommer i gang igjen innen to dager.

Ulykken følger en serie uhell og nedstengninger ved anlegg tilhørende PDVSA.

Dette har hemmet driften og stanset planer om utvidelser de siste årene.

(NTB-Reuters).

  FORVRIDDE RESTER:  Brannen på raffineriet sett fra en totalkollapset bygning.FOTO:Gil Montano, REUTERS/NTB SCANPIX.
FORVRIDDE RESTER: Brannen på raffineriet sett fra en totalkollapset bygning.FOTO:Gil Montano, REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media