Minst 39 døde i terroraksjonen mot russisk tog

- Det er nok av ekstreme gærninger i den russiske føderasjonen.

18 SAVNET I VRAKRESTENE: Russisk politi har foreløpig meldt om 39 døde og 100 skadde. Toget holdt en fart på rundt 150 km/t da bomben gikk av. I går skal en ny ladning ha eksplodert på stedet, men ingen ble skadet. (Foto: Ivan Sekretarev/AP/Scanpix)
18 SAVNET I VRAKRESTENE: Russisk politi har foreløpig meldt om 39 døde og 100 skadde. Toget holdt en fart på rundt 150 km/t da bomben gikk av. I går skal en ny ladning ha eksplodert på stedet, men ingen ble skadet. (Foto: Ivan Sekretarev/AP/Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ST. PETERSBURG/OSLO (Dagbladet): Med 39 døde og rundt 100 sårede føyer fredagens terrorangrep mot et passasjertog mellom St. Petersburg og Moskva seg inn i rekken av blodige aksjoner mot russiske sivile det siste tiåret.

En mann etterlystDet er fremdeles uklart hvem som står bak angrepet, men russisk politi sier de har pågrepet flere mistenkte og i går kveld etterlyste de en lubben mann i 40-åra med rødt hår, som skal ha blitt sett i nærheten av åstedet.— De som står bak dette er mennesker langt ut på siden i politikken — og det er nok av ekstreme gærninger i den russiske føderasjonen, sier seniorforsker Jakub M. Godzimirski til Dagbladet.

18 mennesker var i går kveld fremdeles savnet i de forvridde togrestene, etter at tre vogner sporet av ved byen Bologoje, nord for St. Petersburg.

Blant ekstremister i Russland finnes flere stadig voksende nasjonalistiske og nynazistiske grupper. Samtidig har separatister fra Nord-Kaukasus stått bak flere voldelig  aksjoner de siste åra.

— Nynazistisk gruppe— Da den samme toglinjen mellom St. Petersburg og Moskva ble angrepet i 2007, var det snakk om at høyreekstreme kunne stå bak. Nåhar faktisk en nynazistisk gruppe påtatt seg ansvaret, men det kan jo være en bløff, sier Godzimirski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer