Minst 39 drept og 69 skadd etter angrep på nattklubb i Tyrkia

En gjerningsmann skal være drept inne på nattklubben.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et større område etter at én eller flere væpnede menn gikk til angrep på en nattklubb i Istanbul natt til søndag. Foto: EPA / STR / NTB scanpix
AVSPERRET: Politiet har sperret av et større område etter at én eller flere væpnede menn gikk til angrep på en nattklubb i Istanbul natt til søndag. Foto: EPA / STR / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu skal minst 39 personer være drept etter at minst en væpnet mann tok seg inn på en populær nattklubb i Istanbul, melder nyhetsbyrået AFP.

16 av de drepte skal være utlendinger, mens fem av de drepte har blitt identifisert som tyrkiske statsborgere. De resterende 18 drepte er ennå ikke identifisert.

Utenriksdepartementet undersøker om nordmenn er rammet i angrepet mot en nattklubb i Istanbul. Så langt er det ingen indikasjoner på at norske personer er berørt.

- Ambassaden i Ankara samarbeider med tyrkiske myndigheter for å kartlegge om nordmenn kan være involvert, sier pressekontakt Guri Solberg i UD til VG.

I tillegg til de drepte skal minst 69 personer være skadd. Minst åtte av de skadde skal ha blitt påført kritiske skader.

Soylu sier politiet jakter på «en terrorist» etter angrepet mot nattklubben Reina like etter klokken 1 natt til søndag.

- Jakten på terroristen fortsetter. Jeg håper han blir pågrepet rakst, om Gud vil, sier Soylu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer