Minst 39 pilgrimer drept i bussulykke i Nepal

Bussen var overfylt med over 100 hinduer da den veltet.

LETEAKSJON: Letemannskapet på over 100 mennesker letter nå på spreng etter 27 passasjerer som fortsatt er savnet. Foto: Purushottam Subedi/ Reuters/ NTB Scanpix
LETEAKSJON: Letemannskapet på over 100 mennesker letter nå på spreng etter 27 passasjerer som fortsatt er savnet. Foto: Purushottam Subedi/ Reuters/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pilgrimene var på vei til Tribenighat nært Nepals hovedstad Katmandu, da den overfylte bussen sklei på en svært regnglatt vei ned i Gandak-kanalen ved den Indo-Nepalske grensen.

Satt på taket Politiet tror at bussen kan ha veltet fordi den var fullstendig overfylt. Ifølge øyenvitner på stedet satt det til og med passasjerer på taket til bussen, skriver NDTV.

37 av de 39 ofrene har så langt blitt identifisert. Tre av disse var nepalere, mens resten er indere. De fleste ofrene er menn, men også ti kvinner døde i ulykken og en fem år gammel jente. Fortsatt er 27 av busspassasjerene savnet.

Den indiske ambassaden i Katmandu har sendt en konsulent og en lege til stedet.

- Fem personer hoppet av bussen før den stupte ned i kanalen. de får nå behandling ved ulike lokale sykehus, sier politibetjent Deepak Raya til AFP.

Bussen sank I juli starter regntiden i nepal, og kanalen Gandak hadde i dag svært høy vannstand. - Det tok derfor ikke lang tid før bussen sank etter å ha sklidd av veien, sier Raya.

Mer enn 100 politibetjenter er nå i full gang med å søke etter overlevende i kanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer