BOMBEANGREP:  Ved Mubi i Adamawi-staten i det nordøstlige Nigeria, som du her ser markert på kartet med rødt symbol. Foto: Skjermdump/Google Maps.
BOMBEANGREP: Ved Mubi i Adamawi-staten i det nordøstlige Nigeria, som du her ser markert på kartet med rødt symbol. Foto: Skjermdump/Google Maps.Vis mer

Minst 40 drept - bombe mot fotballpublikum i Nigeria

Bombeangrep mot tv-arena.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 40 mennesker er drept etter et bombeangrep mot fotballpublikum som fulgte tv-kamp nordøst i Nigeria, i dag, melder flere internasjonale nyhetsbyråer.

En anonym politikilde bekrefter over AFP at det foreløpig er minst 40 omkomne på arenaen i byen Mubi i Adamawi-staten.

Ved 23-tiden norsk tid bekrefter både en politikilde og en sykepleier ved et sykehus i byen at over 40 personer er døde.

Eksplosiver ble ifølge et øyenvitne detonert i folkemengden på vei bort fra  arenaen ved kampslutt.

Adamawa er en av Nigerias 36 delstater, og grenser mot nabolandet Kamerun. Dette er en av de tre delstatene i Nigeria som har permanent unntakstilstand på grunn av den svært spente situasjonen i forhold til islamistbevegelsen Boko Haram.

- Det har vært en bombeeksplosjon på en fotballbane i kveld, og så langt er mer enn 40 mennesker blitt drept, forteller en offiser som ønsket å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Portforbud Ved 22.30-tiden norsk tid ble døde og sårede fortsatt fraktet bort fra arenaen.

Ifølge BBCs Nigeria-korrespondent Will Ross har portbud i området gjort det vanskelig å få noen øyenvitnebeskrivelser eller nærmere oversikt over døde og sårede.

Det er foreløpig ingen som har tatt på seg skylden for angrepet, men den islamistiske militante gruppa Boko Haram har lenge kjempet for en islamisk stat i den nordøstlige delen av Nigeria.

Gruppa har stått bak flere bombeangrepet i denne delen av Nigeria de siste to månedene, skriver Reuters.

Tidligere søndag ble om lag 40 Boko Haram-soldater drept i Kamerun, over grensen til den nigerianske delstaten Aadmawa, er et fotballpublikum ble angrepet i kveld.

Kamper mot Boko Haram Kamerunske soldater skal ha drept 40 islamister fra Boko Haram i kamper nord i landet.

Opplysningene om kampene nord i Kamerun ble gitt i en statlig radiokanal søndag. Presidentens kontor bekrefter at det har vært sammenstøt vest for byen Kousseri, i en region som grenser til Nigeria og Tsjad.

Kamerun, som har fått kritikk fra nigeriansk side for ikke å gjøre nok for å stanse Boko Haram, har nylig sendt 1000 soldater til området.

Internasjonale nyhetskilder har foreløpig ikke opplysninger om at angrepet på fotballtilskuerne kan være en hevnaksjon.

Boko Haram-soldatene ble drept av soldater fra Kameruns hær etter at gruppen hadde frigitt tre vestlige gisler tidligere på dagen - to italienske prester og en kanadisk nonne - som var holdt i fangenskap siden 4. juli.

Opplysningene om kampene nord i Kamerun ble gitt i en statlig radiokanal søndag. Presidentens kontor bekrefter at det har vært sammenstøt vest for byen Kousseri, i en region som grenser til Nigeria og Tsjad. Kamerun, som har fått kritikk fra nigeriansk side for ikke å gjøre nok for å stanse Boko Haram, har nylig sendt 1 000 soldater til området, melder NTB - AFP.