Minst 40 drept i selvmordsaksjon i Pakistan

Taliban tar på seg ansvaret.

Frivillige hjelper til med å hjelpe de sårede etter at to angivelige selvmordsbombere sprengte seg i lufta i Ghalalnai i Pakistan mandag. Foto: REUTERS/Fayaz Aziz/Scanpix
Frivillige hjelper til med å hjelpe de sårede etter at to angivelige selvmordsbombere sprengte seg i lufta i Ghalalnai i Pakistan mandag. Foto: REUTERS/Fayaz Aziz/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 40 mennesker ble drept og minst 60 såret da to antatte selvmordsbombere sprengte seg i luften i et offentlig kontor i byen Ghalalnai nordvest i Pakistan, opplyser pakistanske myndigheter.

- Vi har fått opplysninger om at 40 mennesker er drept, sier en kilde for de lokale myndighetene.

Ifølge en høytstående tjenestemann kom to personer gående mot bygningen til fots og klarte å komme seg inn.

- Den ene sprengte seg i luften inne på kontoret til min kollega mens den andre utløste sprengladningen han hadde på seg da vaktene kom for å ta han, sier Amjad Ali Khan, sjefen for de lokale myndighetene i Ghalalnai.

De to hadde ifølge Khan på seg uniformer.

- Da jeg kom inn hørte jeg et smell. Jeg falt, reiste meg opp og så eksploderte det enda en gang, sier vitnet Ishtiaq Ahmed fra sykesengen i Peshawar.

- Folk skrek og noen soldater skjøt opp i lufta, beskriver han.

Minst 60 ble såret i angrepet, opplyser kilder ved sykehuset i Mohmand.

Talsmann for Taliban i Pakistan Omar Khalid sier at det var den islamistiske gruppen som sto bak. Angrepet skal ha vært et svar på de pakistanske myndighetenes avgjørelse om å overlevere arabiske opprørere til USA.

Ghalalnai ligger i de urolige klanområdene like ved grensen til Afghanistan. Taliban og al-Qaida står sterk i disse områdene.

(NTB)