STORE EKSPLOSJONER: Bilder fra nyhetskanalen Dunya viser røyk og støv fra tre eksplosjoner i Peshawar i dag. Eksplosivene gikk av ikke langt fra USAs konsulat og en rekke militære installasjoner. Foto: DUNYA NEWS/AFP
STORE EKSPLOSJONER: Bilder fra nyhetskanalen Dunya viser røyk og støv fra tre eksplosjoner i Peshawar i dag. Eksplosivene gikk av ikke langt fra USAs konsulat og en rekke militære installasjoner. Foto: DUNYA NEWS/AFPVis mer

Minst 40 drept under politisk møte

Og USAs konsulat angrepet med raketter i Peshawar. Dødstallene stiger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I det nordvestlige Pakistan ble minst 40 mennesker drept da en selvmordsbomber gikk til aksjon under et politisk møte i dag, opplyser politiet, ifølge NTB.

RaketterMinst 15 lik og over 50 sårede er fraktet til sykehuset i Timergarah i Lower Dir-distriktet, ifølge Wakil Mohammad, som er lege ved sykehuset.

I tillegg er USAs konsulat i den pakistanske byen Peshawar er angrepet med raketter. Til sammen fem eksplosjoner er hørt i byen.

- Jeg så angriperne i to kjøretøy. Noen av dem bar på raketter. Først åpnet de ild mot sikkerhetsvakter ved poster utenfor kosulatet, deretter kom det eksplosjoner, sier innbygger Siraj Afridi til Reuters.

Andre melder også om geværskudd i området. Seks personer er så langt meldt drept i nærheten av konsulatet, fire av disse tilhørte angriperne, ifølge pakistanske The Dawn.

BekrefterDen amerikanske ambassaden i Islamabad bekrefter angrepet, men kan ikke si om noen er døde eller skadet, ifølge talsperson Ariel Howard, melder AFP.

Ifølge lokale medier er det amerikanske konsulatet i byen angrepet med raketter etter at en bilbombe gikk av mandag. Hva som forårsaket de andre eksplosjonene i byen, er ikke kjent.

TV-bilder fra Peshawar viser at grå røyk steg til værs fra området hvor det amerikanske konsulatet ligger.

Angrep tankbilerI et tredje angrep i Pakistan i dag tidlig slo opprørere til mot tankbiler som skulle forsyne NATO-styrkene i Afghanistan med drivstoff. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble åtte tankbiler angrepet av en stor gruppe Taliban-soldater.

Angrepet skjedde i Zakha Khel nordøst i landet, hvor tankbilene akkurat hadde kommet tilbake fra Afghanistan.

- De kastet brannbomber og granater, og ødela åtte biler, sier den lokale administrasjonssjefen Shafeerullah Wazir til AFP.

SKADD MANN: En av de mange skadde hjelpes av soldater. Foto:Duniya News/AP
SKADD MANN: En av de mange skadde hjelpes av soldater. Foto:Duniya News/AP Vis mer

Det var ingen sjåfører i tankbilene og ingen er meldt skadd etter angrepet.

Eksplosjonene i byen nordvest i Pakistan skjer samme dag som rundt 25 mennesker ble drept i et selvmordsangrep i Lower Dir-distriktet i North West Frontier Province, provinsen der Peshawar er hovedstad.

Umiddelbart etter angrepet mot det politiske møtet mente politiet at fire personer var blitt drept, men tallet på døde steg raskt til 25. Politi frykter dødstallet skal stige ytterligere. En ikke navngitt lege anslår at så mange som 36 mennesker har blitt drept, skriver NTB.

- Selvmordsangrep- Bevis vi har samlet inn så langt, tyder på at dette var et selvmordsangrep, men vi etterforsker fremdeles, sier Quazi Jamil, politisjef i Malakand-regionen.

Angrepet var rettet mot et møte arrangert av det pashtunske nasjonalistpartiet ANP som leder de regionale myndighetene i området. Partiet skulle feire planene om at provinsen North West Frontier Province (NWFP) skal endre navn til Khyber-Pakhtunkhwa.
Navnet NWFP skriver seg fra tiden da Pakistan var under britisk styre, skriver NTB.

SKADD: Mange ofre måtte bæres vekk fra åstedene for bombene. Foto: DUNYA NEWS/AFP
SKADD: Mange ofre måtte bæres vekk fra åstedene for bombene. Foto: DUNYA NEWS/AFP Vis mer