Minst 40 omkommet i Aten

40 personer er funnet omkommet, 73 personer er fortsatt savnet og 250 er skadd etter gårsdagens jordskjelv i den greske hovedstaden. I natt rystet en serie kraftige etterskjelv de nordlige delene av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapet lette hele natten etter mennesker i ruinene av sammenraste hus, og hadde i morgentimene fortsatt håp om å finne flere overlevende.

- Vi har godt håp, for det er mange hulrom i ruinene. De som fortsatt er i live skulle derfor ha nok luft, opplyste en talsmann for redningsmannskapene i Menidi, nordvest for Aten.

40 savnet

Gresk fjernsyn viste panikkslagne menensker som flyktet ut av bygninger da etterskjelvene rammet, og mange valgte også å tilbringe natten i biler og parker av frykt for at flere bygninger skulle rase sammen.

Over 40 mennesker var i morgentimene fortsatt savnet etter gårsdagens skjelv, som ble målt til 5,9 på Richer-skalaen og hadde et senter i fjellene 20 kilometer nord for den greske hovedstaden.

Det kraftigste av nattens etterskjelv ble mål til 4,7 på skalaen.

Norske uskadd

Alt sto i går kveld bra til med nordmennene i Aten etter jordskjelvet, opplyste charge d'affaires Steinar Lindberg til NTB.

- Skjelvet varte vel en 20-30 sekunder, og folk strømmet ut på gatene. Det var en lettere følelse av panikk. Trafikken ble dobbelt så kaotisk som den pleier å være, fortalte Lindberg, som selv valgte motorsykkelen framfor bilen da han skulle kjøre hjem.

Den norske ambassaden var i løpet av kvelden i kontakt med de fleste av de drøyt 300 norske fastboende i byen, men ingen av disse bor i den delen av byen som ble hardest rammet.

Et stort antall norske turister oppholder seg også i byen, men heller ikke disse bor på denne kanten av byen som i hovedsak er arbeiderstrøk.

Den greske regjeringen har erklært unntakstilstand i Aten, og militære styrker er satt inn med egne redningsenheter. De har ferske erfaringer med å grave fram overlevende, etter sin innsats under jordskjelvet i Tyrkia.

(NTB-AFP-Reuters)