Minst 40 personer døde etter flybrannen i Moskva

Dramatiske bilder viser et passasjerfly i full fyr på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva.

BRANN I MOSKVA: Flere russiske medier melder at et passasjerfly står i full brann på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva. Video: Tipser. Vis mer

Det var søndag kveld at det tok fyr i et fly på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva. Flyet var på vei til Murmansk da det like etter avgang skal ha blitt truffet av et lynnedslag. Omtrent 30 minutter etter avgang nødlandet flyet på flyplassen i flammer.

Minst 40 mennesker er bekreftet omkommet etter brannen på et passasjerfly på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva, ifølge Interfax.

En av etterforskerne, Elena Markovskaya, sier ifølge Interfax søndag kveld at 37 av de 78 personene om bord er bekreftet i live. Blant de omkomne skal være to barn.

TASS skriver også at medlemmer av besetningen bekrefter at flyet ble truffet av lynet.

I FULL FYR: En video fra Russia 24 viser video av flyet som lander på rullebanen i Russland. Video: Russia 24 / CNN Vis mer

Hendelsesforløpet

Russiske luftfartsmyndigheter bekrefter at det dreier seg om flygning SU1492 fra Moskva til Murmansk.

Flere medier melder at det like etter avgang fra Moskva oppsto en nødssituasjon. Luftfartsmyndighetene bekrefter at flyet raskt måtte returnere til Sjeremetjevo internasjonale lufthavn på grunn av tekniske problemer.

Nødlandingen ble av russiske medier beskrevet som «hard», og det er i forbindelse med dette at flyet skal ha tatt fyr, ifølge TASS.

Ifølge Flightradar. 24 tok flyet av klokka 18.03, og var 27 minutter i lufta før det landet på flyplassen igjen. Flyet oppnådde en høyde på 10 000 fot før det begynte å gå nedover igjen.

En kommisjon har blitt satt til å etterforske årsaken til ulykken, ifølge luftfartsmyndighetene.

BRANN: Det brøt ut brann i et passasjerfly på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva. Foto: AFP / NTB Scanpix
BRANN: Det brøt ut brann i et passasjerfly på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Ambulanser: Liveuamap melder at minst 20 ambulanser har vært innom rullebanen. Foto: NTB Scanpix
Ambulanser: Liveuamap melder at minst 20 ambulanser har vært innom rullebanen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Evakuering

Flere brukere i sosiale medier delte bilder av det brennende flyet. En video viser passasjerer som sklir nedover de oppblåsbare nødskliene og springer av gårde mens flyet står i full brann.

- Det bakre partiet er fullstendig ødelagt. Redningsarbeidere prøver å nå fram til de bakerste radene, der det kan befinne seg flere ofre, sier en kilde til nyhetsbyrået Interfax.

NTV melder at det var flyselskapet Aeroflots fly av typen Sukhoj Superjet 100 som var involvert i ulykken.

Dagbladet oppdaterer saken!