Minst 40 sivile drept i NATO-angrep

- Bombet kaprede tankbiler mens sivile fikk utdelt drivstoff. Total 90 døde, sier myndighetene.

MINST 90 DREPTE: Dødstallene etter at NATO angrep kaprede tankbiler i Nord-Afghanistan er uklart. Foto: Scanpix/AFP.
MINST 90 DREPTE: Dødstallene etter at NATO angrep kaprede tankbiler i Nord-Afghanistan er uklart. Foto: Scanpix/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dødstallene er mer enn fordoblet etter nattas NATO-angrep i Nord-Afghanistan.

Associated Press (AP) siterer flere kilder på at 90 så langt er meldt omkommet, etter at NATO åpnet ild mot to Taliban-kaprede tankbiler fylt av flybensin i Kunduz-provinsen.

40 av de drepte er sivile, mens én av de døde skal være Taliban-toppleder i provinsen, Abdur Rahman, sier lokale myndigheter. Et sykehus i Kunduz er overfylt av sterkt forbrente offer, melder AP.

Mohammad Daud (32) sier en av de stjålne tankbilene kjørte seg fast i elven. Opprørerne ba dermed angivelig landsbybeboere om å forsyne seg med drivstoff.

- Beboerne løp til tankbilen med tomme konteinere, som vannbøtter og kokekar. 10-15 talibanere stod oppå tankbilen - det var da de ble bombet. Alle rundt tankbilen døde, sier Daud ifølge telegraph.co.uk.

- Ingen var i ett stykke. Hender, føtter og kroppsdeler var strødd over alt. De som var et stykke unna ble sterkt forbrent, sier Daud videre.

- Broren min ble brent da flyene angrep tankbilene. Jeg vet ikke om han er død eller levende, sier en pårørende utenfor sykehuset til Al Jazeera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer