Minst 41 drept av selvmordsbomber i Pakistan

Slo til mot krigsflyktninger som skulle hente mat.

RAMMET USKYLDIGE: Over 60 er såret og minst 41 drept etter at en selvmordsbomber slo til mot en matkø. Denne mannen skriker av smerte mens soldater og politi yter førstehjelp. Foto:  EPA/ARSHAD ARBAB/Scanpix
RAMMET USKYLDIGE: Over 60 er såret og minst 41 drept etter at en selvmordsbomber slo til mot en matkø. Denne mannen skriker av smerte mens soldater og politi yter førstehjelp. Foto: EPA/ARSHAD ARBAB/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 41 mennesker ble drept av en selvmordsbomber nordvest i Pakistan første juledag.

Selvmordsbomberen slo til mot flere hundre krigsflyktninger som sto i kø for å motta rasjoner fra FNs matvareprogram i Khar, den største byen i Bajaur-regionen, nær grensa til Afghanistan.

- Minst 41 mennesker ble drept og over 60 ble såret i selvmordsangrepet, opplyser den lokale tjenestemannen Sohail Khan. Tilstanden for mange av de sårede skal være kritisk.

Tapstallene bekreftes av lokale sykehuskilder.

- Jeg har selv talt opp 40 døde, men tallet vil trolig stige ettersom tilstanden er kritisk for flere av de sårede, sier Dosti Rehman som arbeider ved det største sykehuset i området.

Fredag angrep rundt 150 Taliban-opprørere vaktposter i nabodistriktet Mohmand. Elleve regjeringssoldater og 24 opprørere ble drept i kampene.

(NTB)