Minst 41 drept da toget sporet av

Havnet i en ravine i Montenegro. Halvparten av de sårede er barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var over to hundre passasjerer ombord på toget, melder CNN. Minst 41 mennesker ble drept og mer enn 180 mennesker er såret, hvorav 14 er kritisk såret.  90 av de sårede er barn.

Mange av barna var på vei hjem fra en skiutflukt, da toget sporet av og kjørte ned en hundre meter dyp ravine nær Bioce etter klokka tre (norsk tid) i går ettermiddag.

- Foreløpige rapporter tyder på at bremsene på toget har sviktet, opplyser innenriksminister Jusuf Kalomper. Både transportminister Andrija Lompar og jernbanesjef Ranko Medenica har søkt avskjed, og myndighetene har erklært tre dagers landesorg.- Tallet på omkomne kan stige

Det er ikke et lett redningsarbeide som politi, redningsmannskaper og frivillige står overfor. Det har vært mørkt, og ravinen er dyp og skogkledd. Lemlestede kropper ligger fastklemt i de fire vognene, og flere av de sårede som ble hentet ut, døde før det medisinske personellet rakk fram.

En fotograf fra Reuters bemerket at det ringte ustoppelig i mobiltelefoner fra busker og kratt.

- Det var fryktelig. Jeg så døde og sårede overalt rundt med, forteller Karman Chofu, en passasjer fra Ungarn, til AP.

Foreløpig har minst 135 overlevende blitt fraktet til sykehuset i Podgorica, som har bedt folk komme og donere blod. Myndighetene advarer om at tallene på omkomne og sårede vil øke ettersom hjelpemannskapene når fram til flere passasjerer i vraket.

REDDES UT AV VRAKRESTENE: Denne togpassasjeren overlevde. Ikke alle var like heldige. Foto: Scanpix
REDDES UT AV VRAKRESTENE: Denne togpassasjeren overlevde. Ikke alle var like heldige. Foto: Scanpix Vis mer

Toget var på vei fra Bijelo Polje i nordøst til kystbyen Bar ved Adriaterhavet da ulykken inntraff.