Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 41 drept i dobbelt selvmordsangrep

To eksplosjoner ved mausoleum i Pakistan. Rundt 70 skadd.

 En skadd kvinne blir evakuert til sykehus etter angrepet som krevde over 40 menneskeliv i Pakistan. Foto: AFP PHOTO/ SCANPIX
En skadd kvinne blir evakuert til sykehus etter angrepet som krevde over 40 menneskeliv i Pakistan. Foto: AFP PHOTO/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Antall døde etter at to bomber eksploderte i dag ved en helligdom i sentrale Pakistan har steget til 41, sier en talsperson for myndighetene til nyhetsbyrået AP.

- Vi har funnet 41 lik så langt, sier politibetjenten Zahid Hussain Shah og legger til at ytterligere 70 er såret, melder NTB.

Tilstanden til flere av de sårede skal være alvorlig, opplyser kanalen Geo TV.

Dobbelangrepet skjedde under en årlig tredagers festival med tusenvis av mennesker ved sufi-helgenen Sakhi Sarwars mausoleum, som ligger utenfor byen Dera Ghazi Khan i den østlige Punjab-provinsen, skriver NTB.

- To selvmordsbombere forsøkte å komme inn i mausoleet, men feilet og sprengte seg selv, sier den regionale politisjefen Ahmed Mubarak til nyhetsbyrået AFP.

Mausoleet tilhører sufiene, en minoritet innen islam og ansett for å være kjettere fundamentalister.

Liknende angrep har skjedd flere ganger tidligere: Et selvmordsangrep ved et annet mausoleum i Punjab-provisen i oktober i fjor tok livet av seks personer. Tidligere samme år ble 42 drept ved et angrep mot et mausoleum i Lahore, melder BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media