Minst 41 drepte i IS-angrep mot irakisk fotballstadion

Tallet på drepte i gårsdagens angrep sør for Bagdad har steget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 41 mennesker, mange av dem barn, ble drept i selvmordsangrepet på en fotballstadion sør for Iraks hovedstad Bagdad, opplyser irakiske tjenestemenn.

Ytterligere 105 er såret, opplyser nyhetsbyrået APs ikke-navngitte kilder i sikkerhetstjenestene og helsevesenet lørdag.

Angrepet skjedde fredag under en fotballturnering på en liten stadion i landsbyen Al-Asria ved byen Iskanderiyah, rundt fem mil unna Bagdad.

IS tar på seg ansvar for angrepet og hevder det var rettet mot sjiamuslimsk milits.

- 17 av de drepte er gutter i alderen 10 til 16 år, sier en tjenestemann i helsedirektoratet i provinsen Babil til nyhetsbyrået AFP.

Kritisk Vedkommende oppga tidligere lørdag at totalt 32 mennesker ble drept og 84 såret.

- Tilstanden er kritisk for tolv av dem, sier tjenestemannen.

Ekstremistgruppa IS har publisert et bilde av selvmordsbomberen, som selv ser ut som en tenåring. Han skal ha gått inn i folkemengden da trofeene skulle deles ut etter turneringen.

En video på sosiale medier viser en lokal tjenestemann som taler foran et bord fylt med trofeer. Han roper ut navnet på en spiller og blir avbrutt av en kraftig eksplosjon.

Landsbyens ordfører Ahmed Shaker, en av hans livvakter og minst fem medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble også drept.

Kondolanser Bilder publisert på sosiale medier viser sønderrevne målstenger tilsølt med blod.Både USAs utenriksdepartement og FNs spesialutsending til Irak har sendt sine kondolanser til de etterlatte.

Ekstremistgruppa IS har de siste månedene tapt terreng både i Irak og Syria. Samtidig har de utført en rekke større terrorangrep med et stort antall sivile ofre. IS hevder også å stå bak terroraksjonen i Brussel der minst 31 mennesker ble drept tirsdag. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram