Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 42 døde i trafikkulykke i Frankrike

Bussulykke sørvest i Frankrike. De drepte passasjerene var pensjonister på busstur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 42 mennesker er omkommet i en trafikkulykke sørvest i Frankrike. Dødstallet ble først oppgitt å være 39. Dette ble så oppjustert til 42 av lokale myndigheter.

Det skal dreie seg om en kollisjon mellom en buss og en lastebil som kolliderte langs en riksvei ved Puisseguin, øst for Bordeaux, skriver avisen Le Figaro.

Frontkollisjonen mellom bussen og lastebilen skal ha skjedd ved 07.30 tiden i morges. Både bussen og lastebilen skal ha begynt å brenne kort tid etter sammenstøtet.

Ifølge varaordfører Gerard Dupuy i Puisseguin skjedde ulykken da lastebilen, en tom tømmerbil, havnet for langt til venstre i en farlig sving. Bussen, som kom imot i om lag 50 kilometer i timen, hadde ikke mulighet til å se den, sier han til France Info.

Passasjerene skal ha vært franske pensjonister som var med i en klubb i Petit-Palais-et-Cornemps, sier byens ordfører Patricia Raichini til Sud-Ouest.

Gruppa var på vei til en annen by sørvest i Frankrike. Ulykka rammet kort tid etter avgang.

40 av de døde var passasjerer. Bussjåføren og lastebilsjåføren er også omkommet.

Det var 49 personer i bussen, pluss bussjåføren. Åtte personer har status som skadde. Av dem har to personer hodeskader, to personer bruddskader, og fire personer lettere skader.

Ordfører i Bordeaux, Alain Juppe, er nå på vei til ulykkesområdet. Den franske statsministeren, Manuel Vals har uttrykt sin støtte og medfølelse med de rammedes familier etter det som er en av de verste trafikkulykkene i Frankrikes historie.

I SORG: Lokele beboere i nærheten av Puisseguin reagerer med sjokk og sorg på ulykken der en stor gruppe pensjonister på tur døde da bussen de satt i krasjet med en lastebil. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE MULLER
I SORG: Lokele beboere i nærheten av Puisseguin reagerer med sjokk og sorg på ulykken der en stor gruppe pensjonister på tur døde da bussen de satt i krasjet med en lastebil. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE MULLER Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!