Minst 42 drept i selvmordsangrep i Saddams hjemby

Angrepet rammet unge irakere som ønsket å bli politifolk.

MANGE DREPTE: Minst 42 mennesker ble drept og over 100 skadd etter et selvmordsangrep i Tikrit tirsdag. Foto: EPA/BARAA KANAAN
MANGE DREPTE: Minst 42 mennesker ble drept og over 100 skadd etter et selvmordsangrep i Tikrit tirsdag. Foto: EPA/BARAA KANAANVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 42 personer mistet livet i et selvmordsangrep i den irakiske byen Tikrit tirsdag.

Over 100 personer er såret, opplyser en tjenestemann i byen.

- Plassen er full av døde og skadde gutter, sier en ung politimann til nyhetsbyrået Reuters.

Viseguvernør Ahmed Abdul-Jabbar i provinsen Salahuddin opplyser at tallet på døde er 42, mens lederen for provinsens helsemyndigheter opplyser om 45 døde. Nyhetsbyrået DPA rapporterer om at dødstallet er så høyt som 60.

Angrepet fant sted ved et rekrutteringssenter for politiet i sentrum av byen tirsdag formiddag. De fleste av ofrene var unge menn som ønsket å verve seg til polititjeneste.

I alt 300 mennesker sto i kø utenfor senteret da bomben gikk av. Ambulanser gikk i skytteltrafikk til sykehuset, som fort ble overfylt av sårede. Innbyggere i byen ble oppfordret til å gi blod.

Viseguvernøren legger skylden på al-Qaida.

- Hvem ellers kan det være enn al-Qaida, som fortsetter å slakte oss. De er terrorister, sier Ahmed Abdul-Jabbar.

Tikrit ligger 16 mil nord for Bagdad og var hjembyen til Iraks tidligere president Saddam Hussein. Det var i dette området at Saddam holdt seg skjult inntil han ble pågrepet av amerikanske soldater i desember 2003.

(NTB)