Minst 43 drept av bomber i India

Islamistisk gruppe i Bangladesh mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En islamistisk gruppe basert i Bangladesh mistenkes for å ha stått bak tre eksplosjoner som drepte minst 43 personer i den indiske byen Hyderabad lørdag.

I tillegg er minst 50 såret etter at de tre bombene eksploderte lørdag.

Angrepene i Hyderabad er det siste i en rekke bombeangrep i India de siste årene.

- Den informasjonen vi har peker i retning av at terrororganisasjoner i Bangladesh har vært involvert, sier regjeringssjefen i delstaten Andhra Pradesh, Rajasekhara Reddy, etter et krisemøte søndag.

Indisk media siterer anonyme sikkerhetskilder på at gruppen Harkat-ul-Jehad-i-Islami, skal stå bak angrepene.

Hyderabad ligger sør i India og har en stor muslimsk minoritet og en lang historie med sammenstøt mellom hinduer og muslimer. Islamske ekstremister med utenlandske forbindelser har fått skylden for de fleste bombeangrepene som har rammet India, også når muslimer har blitt angrepet.

Lørdag fant politiet 12 bomber som ikke eksploderte, men som var utstyrt med brytere og plassert i plastposer ved veikryss, kinosaler, forgjengeroverganger og bussholdeplasser.

Søndag oppdaget politiet ytterligere sju bomber som ikke hadde eksplodert.

TRE EKSPLOSJONER: Angrepene i Hyderabad er det siste i en rekke bombeangrep i India de siste årene. Den islamistiske gruppen Harkat-ul-Jehad-i-Islami skal stå bak angrepene lørdag. Foto: Reuters/Scanpix
TRE EKSPLOSJONER: Angrepene i Hyderabad er det siste i en rekke bombeangrep i India de siste årene. Den islamistiske gruppen Harkat-ul-Jehad-i-Islami skal stå bak angrepene lørdag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Dersom noen av de 19 bombene hadde eksplodert kunne flere hundre ha blitt drept, sa politikommissær Balwinder Singh søndag.

(NTB)