Minst 44 drept i India

Først smalt to bomber på en togstasjon. Deretter gikk det slag i slag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 44 er drept og flere hundre skadet da terroren slo til i de nordøstlige indiske statene Nagaland og Assam.

I alt ni separate terrorangrep rystet statene. Med bomber og maskingeværild slo det som trolig er separatister til mot forskjellige markedsplasser og en togstasjon.

Foreløpig har ingen påtatt seg ansvaret for aksjonene, men politiet er overbevist om at det er separatister, og at det har en sammenheng med at ministeren for Assam, Tarun Gogoi, tilbød opprørerne i den forbudte separatistgruppa National Democratic Front of Boroland en fredsavtale hvis de innen 16. oktober innførte en våpenhvile.

I morgen feirer gruppa 18-årsdagen sin. Dagens voldsomme aksjoner gir ingen grunn til feiring for den livredde befolkningen i området.

Midt i folkemengden

Dagens terror startet på togperrongen i Dimapur. Perrongen var full av folk som ventet på toget i fra Assam. Like før toget kom, eksploderte den voldsomme bomba. Bare minutter senere gikk en ny bombe av på det populære «Hong Kong»-markedet i byen - like etter at det hadde åpnet.

- Bombene drepte 26 mennesker og skadet 84, sier ministeren for Nagaland, Neiphiu Rio, til nyhetsbyrået AP.

Noen timer senere kom sju nye angrep i nabostaten Assam, hvor tilsammen 18 mennesker mistet livet. Den mest dødelige av disse skjedde i den lille landsbyen Makri Jhoda ved grensa til Bangladesh.

Bevæpnede menn rettet automatild inn i en markedsplass full av folk. 11 mennesker ble drept og flere titalls personer skadet. Ytterligere fire ble drept av de ukjente terroristene i det de skjøt seg ut av markedet.

To bomber eksploderte samtidig i byen Bongaigaon. Den ene bomben drepte to og skadet et hotell, mens den andre bomben gikk av uten at noen ble skadet.

I byen Chirang nær grensa til Bhutan ble en mann drept og sju såret i en annen bombeeksplosjon. Også i byene Baihata Charali og Abhayapuri var det bombeeksplosjoner, men foreløpig er det ikke rapportert inn dødsofre fra disse.

SKADD: Denne jenta behandles på sykehuset i Dimapur etter å ha blitt skadd i et av de voldsomme terrorbombene som rystet nørdøst-India i dag.
26 DREPT: På denne togstasjonen smalt bomba da perrongen var full av folk.
SEPARATISTER: Selv om ingen har påtatt seg ansvaret for de i alt ni terroraksjonene, tror myndighetene og politiet at det er separatister som står bak.