Minst 45 drept i bileksplosjoner Algerie

To bomber på ti minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 45 mennesker skal være drept i bilbomber i Algeries hovedstad Alger. Ti FN-ansatte er blant de drepte, melder AP. I tillegg er en rekke personer skadd, og dødstallet kan komme til å stige.

Hvem de omkomne er og hvilken FN-avdeling de arbeidet, er fortsatt ikke kjent, sier Jean Fabre ved FNs utviklingsprogram.

De to bilbombene gikk av med bare ti minutters mellomrom i dag morges.

Den første bombeeksplosjonen skjedde i en skolebuss rett foran bygningen til høyesterett og andre domstoler midt i sentrum av byen tirsdag morgen.

Kort etter var det ytterligere en eksplosjon like ved FNs kontorer og en politistasjon i det velstående boligområdet Hydra, ikke langt fra sentrum i Alger.FN var målet


Målet for bombene skal ha vært kontorene til FNs høykommissær for flyktninger og høyestrettsbygningen, sier den algeriske innenriksministeren Noureddine Yazid Zerhouni til nyhetsbyrået APS.

Minst en av bombene skal ha blitt utløst av en selvmordsbomber.

- Jeg var i nærheten da jeg hørte en enorm eksplosjon. Jeg er møkk lei av denne situasjonen, sier studenten Mohamed Selnani til Reuters. Telefonlinjene i byen, som har over tre millioner innbyggere, er brutt sammen på grunn av så mye trafikk, forteller lokale innbyggere ifølge Sky News.

MINST 45 DØDE:  Minst 45 personer har mistet livet i to bilbomber i Alger i dag. Foto. REUTERS/ Zohra Bensemra
MINST 45 DØDE: Minst 45 personer har mistet livet i to bilbomber i Alger i dag. Foto. REUTERS/ Zohra Bensemra Vis mer

Ingen nordmenn skadd

Ingen nordmenn skal være skadd i bombeeksplosjonene.

- Alle ansatte ved Norges ambassade er i sikkerhet, opplyser UDs kommunikasjonssjef Anne Lene Sandsten til NTB.

Algerie har opplevd  mye vold etter at det islamske partiet FIS vant en stor seier ved primærvalget i 1991. Regjeringen utsatte da det påfølgende valget og hæren gikk til angrep på FIS. Etter dette har det vært en rekke konflikter mellom fundamentalistiske krefter og staten. Over 100 000 mennesker er drept i opptøyer siden 1991, ifølge Wikipedia.

KRATER: Bildet viser krateret etter en bilbombe som gikk av ved høyesterettsbygningen i hovedstaden i Algerie.
HØYESTERETT: En bombe gjorde stor skade på høyeserettsbygningen. Bomben tok livet av 15 personer.