Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 45 omkommet i jordskred

En rekke jordskred i det nordøstlige Brasil har krevd minst 45 menneskeliv de siste dagene, og gjort 105.000 hjemløse, melder fjernsynsstasjonen Globonews.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Fernando Henrique Cardoso fløy selv over de to provinsene Pernambuco og Alagoas med helikopter onsdag, og beskrev forholdene i de rammede områdene som «ekstreme».

Myndighetene har erklært unntakstilstand i 35 byer og distrikter, og setter nå inn fartøy fra marinen og fly fra flyvåpenet for å transportere mat og medisiner til befolkningen i området.

Hardest rammet er Recife, provinshovedstaden i Pernambuco, der minst 17 mennesker omkom i jordskred mandag kveld og tirsdag. Mange av millionbyen gater står under vann, og skoler, sykehus og butikker har måttet stenge som følge av vannmassene.

Som alltid rammer jordskredene de fattigste hardest, og har vasket bort tusenvis av skur i slumområder oppover bratte åssider.

Ifølge myndighetene er situasjonen «svært farlig» i hundrevis av distrikter og slumområder, og helikoptre er satt inn for å evakuere folk fra hustak og trær.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media