Minst 469 drept av tyfon på Filippinene

Jordskred krever nye ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 469 mennesker er så langt bekreftet døde i Albay-provinsen på Filippinene etter at tyfonen Durian hadde herjet i området, melder nyhetsbyrået AP.

Alle ofrene er ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau funnet ved foten av Mayon-fjellet.

Redningsmannskaper fjerner nå jordrester på jakt etter flere omkomne. Ifølge offisielle tall er fremdeles over 300 mennesker savnet etter tyfonen, som utløste jordskred og oversvømmelser langs Yawa-elven i Padang.

Dødstallene stiger

Hus langs denne elven ble begravet under halvannen meter gjørme, og redningsmannskapene graver seg nå ned under hustakene.

Opprinnelig rapporterte det filippinske heimevernet 208 døde og 261 savnede, men tallene stiger stadig etter at en ny landsby er bekreftet truffet av landmassene.

Men også flere provinser har rapportert om omkomne. Det er foreløpig uklart hvor mange som er omkommet, fordi tyfonen har forårsaket store ødeleggelser i infratrukturen.

Telefonlinjer og strømledninger er slått ut, og det er vanskelig å nå fram til de utsatte områdene.

BEGRAVD: Det bildet fra den filippinske kystvakta viser noe av ødeleggelsene i kjølvannet av en kraftig tyfon som herjet landet torsdag. Tyfonen utløste massive jordskred i Albay-provinsen. Foto: Scanpix
BEGRAVD: Det bildet fra den filippinske kystvakta viser noe av ødeleggelsene i kjølvannet av en kraftig tyfon som herjet landet torsdag. Tyfonen utløste massive jordskred i Albay-provinsen. Foto: Scanpix Vis mer

Trenger flere likposer

- Vi trenger mat, telt og vann og likposer. Vi sendte først 300 likposer, men vi trenger flere, sier Andrew Nocon, talsmann for det filippinske Røde Kors til AP.

Området rundt Mayon-fjellet ble herjet av jordskred i nesten tre timer torsdag kveld, og da landmassene endelig falt til ro var ødeleggelsene enorme.

- Hvert hjørne av denne provinsen har vært berørt. Det er total ødeleggelse, og vi har aldri tidligere sett skred som dette. Nesten alle boligområder var overflommet, sier Alberto Gonzalez, guvernør i Albay-regionen til AP.