Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsangrep i Kabul

Minst 48 drept i selvmordsaksjon i Kabul

Nær halvparten av de døde skal være kvinner og barn. Terrorgruppa IS påtar seg ansvaret.

HENTER BEVIS. En sikkerhetsansatt henter bevis ved valg-registreringssenteret, der en selvmordsaksjonist sprengte seg i Afghanistans hovedstad Kabul i formiddag. Foto: Rahmat Gul / Ap / Scanpix
HENTER BEVIS. En sikkerhetsansatt henter bevis ved valg-registreringssenteret, der en selvmordsaksjonist sprengte seg i Afghanistans hovedstad Kabul i formiddag. Foto: Rahmat Gul / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 48 personer meldes drept ved et valg-registreringssenter i Kabul, sier talspersoner ifølge BBC. Nær halvparten av de døde skal være kvinner og barn, melder de videre.

Mer enn 50 andre er skadd mens de stod og ventet i kø ved inngangen til senteret.

Kvinner og barn

I SORG: En fortvilt mann står ved siden av en skadd jente på et Kabul-sykehus etter dagens terrorangrep. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / Scanpix
I SORG: En fortvilt mann står ved siden av en skadd jente på et Kabul-sykehus etter dagens terrorangrep. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / Scanpix Vis mer

Det skal være mange kvinner og barn blant ofrene, sier vitner Al Jazeera har vært i kontakt med.

- Etter jeg hørte et smell, løp jeg til åstedet og vi hjalp mange skadde mennesker ved å bære dem til sykehuset, sier Bashir Ahmad, et av vitnene.

- Mange av ofrene var kvinner og barn som var her for å få identitetskort og registrere seg til valget, la Ahmad til.

IS: - Vi står bak

Kabuls fungerende politisjef, Mohammad Daoud Amin, sier at selvmordsaksjonisten detonerte eksplosivene ved dørinngangen til registreringssenteret klokka 10, lokal tid, melder Al Jazeera.

En ansatt i helseministeriet sier at ambulanser har evakuert titalls skadde mennesker, og at dødstallet kan stige.

Terrorgruppa IS sier at de utførte angrepet, melder BBC videre. IS' nyhetsbyrå Amaq sier at en selvmordsaksjonist var iført et bombebelte da han angrep registreringssenteret.

Flere angrep

Eksplosjonen skjedde i Dasht-e-Barchi-området, vest i Kabul. Her bor mange av landets hazara-er, en utsatt minoritetsgruppe.

Det har allerede vært fire angrep på slike sentre siden registreringen startet, ifølge BBC. Afghanistans innenriksminister sa tidligere denne måneden til BBC at både Taliban og IS rammer sivile for å lage kaos og få folket mot den afghanske regjeringen.

Velgerne registrerer seg for valget som skal skje i oktober. Afghanistan skal også ha presidentvalg i 2019.

Afghanske myndigheter har stadig mindre kontroll over landet, med terrorgrupper som både IS og Taliban som utfordrere. BBC gjennomførte tidligere i år en undersøkelse, der de påviste at Afghanistans regjering kun har full kontroll over rundt 30 prosent av landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media