Minst 5 omkom da tog sporet av i USA, 130 fraktet til sykehus

- Plutselig lå vi på siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Minst fem personer er omkommet og 130 skal være innlagt på sykehus. For seks av de skadde skal tilstanden være kritisk, opplyser myndighetene ifølge AP.

- Det er et absolutt, katastrofalt kaos, sier borgermester i Philadelphia, Michael Nutter, på en pressekonferanse.

Det var et Amtrak-tog som sporet av i Frankford-nabolaget i Philadelphia tirsdag kveld lokal tid, melder NBC News.

Ifølge myndighetene var det 238 passasjerer og fem ansatte om bord på toget som var på vei til New York fra Washington D.C.

Nutter sier at de foreløpig ikke kan redegjøre for alle passasjerene som var ombord.

Ingen kollisjon I morgentimene opplyser myndighetene at samtlige sju vogner på Amtrak-toget sporet av.

- Togvognene ligger på siden og er revet fra hverandre, sier Nutter.

KAOS: Minst fem personer er omkommet og 130 skal være innlagt på sykehus. For seks av de skadde skal tilstanden være kritisk, opplyser myndighetene ifølge AP. I morgentimene opplyser myndighetene at samtlige sju vogner på Amtrak-toget sporet av. Det var 238 passasjerer og fem ansatte om bord på toget som var på vei til New York fra Washington D.C. Foto: Bryan Woolston / REUTERS/ NTB SCANPIX
KAOS: Minst fem personer er omkommet og 130 skal være innlagt på sykehus. For seks av de skadde skal tilstanden være kritisk, opplyser myndighetene ifølge AP. I morgentimene opplyser myndighetene at samtlige sju vogner på Amtrak-toget sporet av. Det var 238 passasjerer og fem ansatte om bord på toget som var på vei til New York fra Washington D.C. Foto: Bryan Woolston / REUTERS/ NTB SCANPIX Vis mer

Bilder på Twitter viser også flere togvogner som er veltet over på siden.

Et stort antall redningsmannskaper deltar nå i redningsarbeidet på stedet. De går blant annet gjennom toget med lommelykt på jakt etter passasjerer som kan sitte fastklemt.

- Vi skled pent og mykt av gårde før vi plutselig lå på siden, forteller en av passasjerene, Don Kelleher, til NBC News.

REDNINGSMANNSKAPER: Redningsmannskaper henter skadde ut av det avsporede toget i Philadelphia. Foto: AP Photo/ Joseph Kaczmarek
REDNINGSMANNSKAPER: Redningsmannskaper henter skadde ut av det avsporede toget i Philadelphia. Foto: AP Photo/ Joseph Kaczmarek Vis mer

En medarbeider i nyhetsbyrået AP, Paul Cheung, var også på toget. Han forteller at han var heldig som var i den bakre delen av toget.

- Fronten ser ganske ille ut, sier han til AP.

Mange av passasjerene er fraktet til Aria Health Frankford. Noen kunne gå fra stedet med noen skrubbsår, mens andre måtte transporteres på båre av redningsmannskaper.

- Mye røyk FBI er på stedet og etterforsker, men så langt er det ingenting som tyder på en terrorhandling.

SKADDE PASSASJERER: Minst 130 er fraktet til sykehus etter at et tog sporet av i Philadelphia i USA. Foto: AP Photo/Paul Cheung
SKADDE PASSASJERER: Minst 130 er fraktet til sykehus etter at et tog sporet av i Philadelphia i USA. Foto: AP Photo/Paul Cheung Vis mer

Janell Richards, som jobber for NBC News, var passasjer på toget. Hun forteller at hun hørte et høyt smell, og at folk fløy opp i lufta.

- Det var mange rykk fram og tilbake og mye røyk, sier hun til sin egen TV-kanal.

Det tidligere kongressmedlemmet, Patrick Murphy var i restaurantvognet da avsporingen skjedde.

SPORET AV: Et titalls togvogner skal ha sporet av. Foto: WCAU NBC10 via AP
SPORET AV: Et titalls togvogner skal ha sporet av. Foto: WCAU NBC10 via AP Vis mer

- Først vaklet toget før det sporet av. Det var noen passasjerer som var temmelig mørbanket. En fyr ved siden av meg ble slått bevisstløs. Vi sparket ut vinduet i taket og hjalp alle ut, forteller Murphy til NBC.

Senator, Tom Carper, hadde gått av toget kort tid tidligere på stasjonen i Wilmington.

- Jeg er takknemlig for å være hjemme i sikkerhet, og mitt hjerte går ut til alle som var på toget i kveld. Jeg håper alle som ble skaddet, raskt blir friske, og jeg vil ta dem med i mine tanker og bønner, sier han til NBC.

STORE SKADER: Skadene på togvognene er store etter avsporingen. Foto: AP Photo/Joseph Kaczmarek
STORE SKADER: Skadene på togvognene er store etter avsporingen. Foto: AP Photo/Joseph Kaczmarek Vis mer

Dagbladet kommer tilbake med mer.