Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 50 døde i jordskjelv

Minst 50 mennesker omkom i et kraftig jordskjelv i det nordlige India i dag. Skjelvet målte 6,8 på Richters skala.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallene vil trolig stige etter hvert som rapporter fra avsidesliggende strøk når hovedstaden New Delhi. Skjelvet hadde sitt episenter nær byen Nandaprayang i delstaten Uttar Pradesh, nær Indias grense mot Kina og Nepal.

Rystelsene gjorde skader på bygninger så langt unna som i New Delhi, 300 kilometer sørvest for jordskjelvsenteret. Skjelvet inntraff kort etter klokken 00.30 lokal tid, da de fleste i området befant seg innendørs og mange hadde gått til sengs for natten.

- Det var et svært kraftig jordskjelv, sa S. K. Srivastava som er assisterende generaldirektør ved Indias meteorologiske institutt. - Selve hovedskjelvet ble fulgt av seks etterskjelv, som ble målt til mellom 2,4 og 4,9 på Richter-skalaen, tilføyde han.

Blant de 50 dødsofrene som var funnet tidlig mandag morgen, var fem innsatte i den lokale arresten i Chamoli-distriktet, opplyste politimester Sridhar Pathak. - De omkom da politistasjonen raste sammen over dem, fortalte Pathak.

Jordskjelvet skal være det kraftigste som har rammet de seismisk utsatte områdene ved foten av Himalaya på nærmere 100 år. I april 1905 omkom tusenvis av mennesker, da et skjelv med en beregnet styrke på 7,2 på Richter-skalaen rystet delstaten Himachal Pradesh.

(NTB-DPA-Reuters-AFP)