Minst 50 døde i strid om ressurser i Peru

Konflikten skyldes strid om rettigheter til ressurser i den peruanske delen av Amazonas.

BLOKKADE: Væpnet med spyd holder lokale innbyggere en protest og blokkerer adgangen til Yurimaguas som ligger avsides til i Amazonas-regionen i Peru. Foto: REUTERS/Enrique Castro-Mendivil/SCANPIX
BLOKKADE: Væpnet med spyd holder lokale innbyggere en protest og blokkerer adgangen til Yurimaguas som ligger avsides til i Amazonas-regionen i Peru. Foto: REUTERS/Enrique Castro-Mendivil/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Minst 50 mennesker er drept i en voldsorgie de siste dagene i den peruanske delen av Amazonas. Konflikten skyldes strid om rettigheter til ressurser.

Verken hæren eller rasende indianere var klare til å gi seg, og en våpenhvile så stadig ut til å være et fjernt ønske etter to bataljer som har etterlatt seg drepte på begge sider.

Olje og gass

Indianerne sier at 30 av deres er drept, mens myndighetene opplyser at 22 politi og sikkerhetsfolk er drept i konflikten som har sin bakgrunn i president Alan Garcías ønske om å åpne regnskogen for olje- og gassleting.

Indianerne gikk til aksjon fordi de frykter at de skal miste råderetten over naturressursene i regnskogen, og har satt seg som mål å stanse selskaper som leter etter olje og gass.

Kampene brøt ut fredag da politiet forsøkte å fjerne en veisperring som rundt 5.000 aksjonister hadde satt opp. Elleve politimenn og 25 indianere ble drept i det første slaget.

Deretter tok indianerne en rekke politifolk som gisler, og ytterligere ni politimenn ble drept under forsøket lørdag på å befri dem fra pumpestasjonen der indianerne holdt dem fanget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer