Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minst 50 drept av flere lastebilbomber i Syria

Ifølge den kurdiske militsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 50 og 60 mennesker er drept og 80 såret av tre lastebilbomber i en kurdiskkontrollert by i det nordøstlige Syria, ifølge en kurdisk militstalsmann.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyste tidligere fredag at minst 22 sivile var drept, og at dødstallet trolig ville øke. Angrepet skjedde i den syriske småbyen Tel Tamer i provinsen Hasaka sent torsdag. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret, men ekstremistgruppa IS har gjennomført en rekke bilbombeangrep i provinsen tidligere.

Grønnsaksmarked En av bombene eksploderte i nærheten av et helsesenter og en annen ved et grønnsaksmarked.

Én bombe gikk av ved en militærpost, og ifølge SOHR ble også flere medlemmer av den interne kurdiske sikkerhetsstyrken, kjent som Asayish, drept.

Tel Tamer ligger i Khabur i provinsen Hasaka og er kontrollert av den kurdiske YPG-militsen, som har kjempet mot IS med støtte fra USA-ledede luftangrep.

YPG har til nå vist seg å være de mest effektive på bakken i kampen mot IS. IS inntok Khabur i februar og bortførte under offensiven minst 220 assyriske kristne.

IS-retrett Men i sommer drev de kurdiske militskrigerne og syriske regimestyrker IS-opprørerne ut av Hasaka, og de fleste av gisler er frigjort fra ekstremistgruppas fangenskap, angivelig etter at det ble betalt løsepenger.

Denne uka slapp IS fri 25 kristne assyrere, deriblant to unge gutter, til Tel Tamer. Flertallet av befolkningen i Hasaka er kurdiske og arabiske syrere.

Bashar al-Assads regjeringsstyrker og den kurdiske militsen YPG deler kontrollen over byen og deler av provinsen med samme navn.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media