Minst 50 drept etter skyting under visning av fotball-VM

Blodige angrep i Kenya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det som trolig er den somaliske terrorgrippa al Shabaab gikk i går kveld til angrep på landsbyen Mpeketoni øst i Kenya.

Nå har det kommet meldinger om 50 døde etter angrepene. De væpnede mennene som sto for skytingen i byen kom i minibusser og gikk til angrep på fotballsupportere som så gårsdagens kamper i fotball-VM på lokale utesteder. Det antas også at et hotell, en politipost og en bank var blant terrormålene, skriver Reuters.

Vært på vakt Den siste tida har det vært frykt for angrep fra den islamistiske gruppa. Kenyas allerede utsatte turistnæring har lidd enda mer under truslene om terror.

Kenyanske myndigheter, som også har pekt på al Shabaab under tidligere angrep, har uttalt at de vil være ekstra påpasselige under VM for å sørge for at det var trygt å se kamper på offentlige steder.

Allerede under den fjerde dagen av fotball-VM kom det altså et angrep mot en offentlig visning.

- Det var mange som kom og alle var bevæpnet. De kom inn i visningslokalet hvor vi så på fotball-VM og skjøt mot oss, sier Meshack Kimani til nyhetsbyrået.

Siste i rekken Den somaliske islamistgruppen har gjennomført en rekke angrep og terroraksjoner i Kenya siden 2011, da kenyanske styrker krysset grensa for å gi somaliske regjeringsstyrker en hjelpende hånd.

I september i fjor ble 67 mennesker drept i terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi, mens tre personer ble drept og 86 ble såret da to bomber eksploderte på en bussterminal i den kenyanske hovedstaden i begynnelsen av mai.

Mpeketoni ligger langs hovedveien som går langs kysten, rundt 30 kilometer fra øya Lamu, og er et travelt handelssentrum i området.

Landsbyen er også populær blant turister og står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Frykt i Nigeria Også i Nigeria, der terrorgruppa Boko Haram har herjet de siste månedene, har frykten for angrep under verdensmesterskapet i fotball vært stor.

Også i 2010 var det angrep mot offentlige visninger av fotball-VM. Da blant annet Ugandas hovedstad Kampala, der 77 mennesker ble drept.