MANGE DØDE:  Styrker som er Bashar al Assad's allierte har stormet en landsby og de har etterlatt seg en haug av lik. Minst 50 skal være døde, skriver Sky News. Foto:
MANGE DØDE: Styrker som er Bashar al Assad's allierte har stormet en landsby og de har etterlatt seg en haug av lik. Minst 50 skal være døde, skriver Sky News. Foto:Vis mer

Minst 50 drept i Syria

President Bashar al-Assads tropper stormet landsby. Frykter dobbelt så mange kan være døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Styrker som er Bashar al-Assads allierte har stormet en landsby og de har etterlatt seg en haug av lik. Minst 50 skal være døde, skriver Sky News.

The Syrian Observatory for Human Rights forteller at al-Assads tropper plyndret kystlandsbyen Baida og drepte mange uskyldige på sin vei ved å skyte eller knivstikke dem.

Mange døde Kvinner og barn skal ha vært blant ofrene og mange lik ble funnet nedbrent.

Observasjonsgruppen forteller at dødstallet kan stige til over 100.

Landsbyen har tidligere vært vitne til massearrestasjoner av menn etter at innbyggerne bestemte seg for å protestere mot Assads regime, ifølge flere menneskerettighetsaktivister.

Vil gi våpen Dette kommer like etter at USA har fortalt at de skal ta en ny vurdering på om opprørerne i Syria skal få våpen, etter at de tidligere har avvist dette.

Forsvarsminister Chuck Hagel innrømmer at de nå er på andre tanker i denne debatten.

- «Ja», svarte forsvarsministeren kontant da han ble spurt om den amerikanske regjeringen vil vurdere om han skal gi de syriske opprørerne våpen.

Også britene er på glid.

- Vi har aldri fjernet muligheten for at vi skal gi våpenstøtte til opposisjonsstyrkene. Vi har gjort det klart at hvis massakeren fortsetter så må vi gjøre noe, sier Hammond til Sky News.

Det bor litt over 22 millioner mennesker i Syria.

Dagbladet følger saken.

 PROTESTERER:  Landsbyen har tidligere vært vitne til massearrestasjoner av menn etter at innbyggerne bestemte seg for å protestere mot Assad's regime, ifølge flere menneskerettighetsaktivister. Foto: AFP PHOTO / ENN - SEZAYI ERKEN.
PROTESTERER: Landsbyen har tidligere vært vitne til massearrestasjoner av menn etter at innbyggerne bestemte seg for å protestere mot Assad's regime, ifølge flere menneskerettighetsaktivister. Foto: AFP PHOTO / ENN - SEZAYI ERKEN. Vis mer