Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 50 sivile drept i Syria

Fire år gammel jente blant de drepte.

DEMONSTRERER: Syrere demonstrerer her mot president Bashar Assad. Foto: AP
DEMONSTRERER: Syrere demonstrerer her mot president Bashar Assad. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske styrker drepte tirsdag 41 sivile under operasjoner mot demokratiprotester i Rastan og ni i byen Hirak, melder menneskerettighetsaktivister.

I Hirak var det tre leger, en tannlege og en elleve år gammel jente blant dem som ble drept av snikskyttere og soldater som gjennomsøkte hus, sier Ammar Qurabi som leder den syriske menneskerettighetsorganisasjonen.

Hirat ble omringet av stridsvogner tidligere denne uka, ifølge Qurabi.

Tidligere i går meldte en menneskerettighetsadvokat at 41 mennesker ble drept i en operasjon for å knuse en demokratiprotest i Rastan.

Blant de drepte var en fire år gammel jente, forteller Razan Zaitouna på telefon fra Damaskus.

Regjeringsstyrker omringet byen søndag og brukte blant annet granater i operasjonen tirsdag, opplyser den kvinnelige advokaten. Aktivister har laget listen over de 41 drepte sivile. Fem av dem ble gravlagt i Rastan onsdag.

Flere hundre innsatte ble løslatt onsdag etter at Syrias president dagen før erklærte amnesti for alle politiske fanger som var arrestert i uroen denne våren.

Ifølge menneskerettighetsgrupper er minst 1.000 mennesker drept i løpet av det syriske regimets brutale aksjoner mot demokratiaktivister.

(NTB)